DA LI ĆE GREJNA SEZONA BITI PRODUŽENA? Radijatori na Novom Beogradu od ponoći topli

I dva dana nakon završetka grejne sezone, 15. aprila, Beogradske elektrane su potpuno spremne da Beograđanima obezbede neometano snabdevanje toplotnom energijom.

„Temperature su znatno ispod proseka za ovo doba godine. Prema odluci o snabdevanju građana toplotnom energijom, Beogradske elektrane su dužne da i posle 15. aprila, sve do 3. maja snabdevaju građane toplotnom energijom ukoliko prosečna dnevna temperatura padne ispod 12 stepeni“, rekao je Vanja Vukić, direktor JKP „Beogradske elektrane“.

Kako navodi Vukić, Beogradske elektrane su u potpunosti spremne, iako u poslednjih 11 dana uopšte nisu grejali, njihov sistem je mirovao.

„Nešto pre ponoći smo pustili u rad Novi Beograd i Dunav, počeli smo da zagrevamo sisteme na ta dva velika grejna područja, nakon toga smo i u ostalim grejnim područjima upalili naše kotlove, i jutros od 6 sati svi Beograđani imaju toplotnu energiju“, rekao je Vukić.

„Jedan mali problem smo imali na Ceraku, to je da je jedan deo Vidikovca ostao bez toplotne energije, to je u procesu saniranja i nadamo se da ćemo do kraja dana već taj problem i rešiti“, dodao je.

Koji su to parametri kada prođe grejna sezona da upravo elektrana upali svoje pogone Vukić navodi da ukoliko je prosečna dnevna temperatura ispod 12 stepeni, oni donose odluku da građanima pruže uslugu toplotne energije.

„Ako nakon 3. maja, ukoliko za to postoje i ispunjeni su uslovi, takođe snabdevamo građane toplotnom energijom, ali tada odluku o tome donose neki drugi nadležni organi, kao što je Sekretarijat za energetiku grada Beograda“, zaključio je Vukić.

Tagovi

Pročitajte još: