Da li će Marko Miljković izbeći zatvor? U prostorijama PS Novi Beograd pretio policijskim službenicima i vredjao ih

Miljković se od sinoć nalazi u pritvoru, a danas će biti saslušan u tužilaštvu

Marko Miljković uhapšen je nakon što je pre dva dana, posle sukoba sa komšijama, u pratnji policije odveden u Urgentni centar gde su mu konstantovane povrede glave i posekotine po telu. Nakon toga, zbog nedoličnog ponašanja prema službenim licima, Miljković je odveden na pregled u Lazu Lazarević. Tužilaštvo je izdalo saopštenje da je Marku određeno zadržavanje jer je pod dejstvom alkohola, prvo narušavao javni red i mir u zgradi u kojoj stanuje na Bežanijskoj kosi, nakon čega je u prostorijama PS Novi Beograd okrivljeni pretio policijskim službenicima i vredjao ih, oglušavajući se o njihove naredbe, nakon čega je pokušao fizički da nasrne na policijskog službenika.

Mi smo stupili u kontakt sa advokatom koji nam je detalje postupka i posledice dela koja se Miljkoviću stavljaju na teret.

– Minimalna kazna za ovo delo je kazna zatvora od šest meseci, a imajući u vidu da se nigde ne spominje bilo kakvo oružje, najteža zaprećena kazna iznosi dve godine zatvora – otkriva nam beogradski advokat, koji ističe da u slučaju postoje olakšavajuće, odnosno otežavajuće okolnosti.

– Naravno, posmatraće se i da li je okrivljeni već osuđivan ili nije, kao i druge otežavajuće i olakšavajuće okolnosti. Verujem da će okrivljeni moći da prođe samo sa uslovnom osudom – priznaje advokat.

– Moramo imati u vidu prezumpciju nevinosti – svako je nevin dok se ne dokaže suprotno – rekao je on za Alo!.

Marko danas izlazi pred tužioca

Marko Miljković je dve noći proveo u policiji, nakon drame na Bežaniji i sukoba sa komšijama.

Kako saznajemo, on će danas biti izveden pred tužioca gde će odgovarati za dela koja mu se stavljaju na teret.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da će Marko sve do saslušanja biti u pritvoru, a nakon iskaza u tužilaštvu biće poznato za koliko dela će snositi posledice, ali i koju kaznu će dobiti za prekršaje koje je počinio.

Tagovi

Pročitajte još: