Danas je počela sezona na omiljenom kupalištu Novobeograđana: Evo do koliko sati je dozvoljeno kupanje

Trenutna temeperatura vode je 23 stepena Celzijusa

Podizanjem „Plave zastavice“ i to 13. put zaredom, danas u 12 časova zvanično počinje kupališna sezona u ovoj godini na Adi Ciganliji.

„Sezona kupanja na Savskom jezeru biće otvorena danas u 12 časova kada će početi sa radom spasilačka služba. Na kupalištu će dežurati i dve ekipe Hitne pomoći, Komunalna milicija i dežurna služba obezbeđenja JP Ada Ciganlija”, rekla je za Tanjug Maja Pavlović iz JP „Ada Ciganlija“.

Radno vreme kupališta će biti od 10.30 časova do 18.30 časova i u tom periodu će u zavisnosti od vremenskih prilika, doba dana i posećenosti, dežurati između 40 i 55 spasilaca, rekla je Pavlović.

„Apelujemo na sve ljubitelje Beogradskog mora da poštuju radno vreme kupališta, pravila ponašanja na kupalištu kao i sva upozorenja spasilačke službe“, istakla je Pavlović.

„Ove godine, po trinaesti put, JP Ada Ciganlija ponosi se priznanjem ‘Plava zastava’ koja je je ujedno simbol čistoće vode u Savskom jezeru, zatim uređenosti plaže, efikasnosti spasilačke službe i bezbednosti na samom kupalištu. Trenutna temeperatura vode je 23 stepena Celzijusa“, rekla je Pavlović pred otvaranje kupališne sezone na Adi Cignaliji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi

Pročitajte još: