DEČAK (12) PAO S TERASE SEDMOG SPRATA I NA MESTU PREMINUO: Detalji tragedije na Novom Beogradu

Mališan se survao s terase sedmog sprata direktno na beton, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.

Tuga do neba! Telo dečaka (12) iz Beograda pronađeno je na pločniku ispred zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, a sumnja se da je mališan pao s terase direktno na beton! Neke komšije čak tvrde da je reč o samoubistvu, ali se očekuju rezultati istrage.

Kako saznajemo, stravična nesreća se dogodila u petak oko 22 sata u Ulici Uroša Martinovića u elitnom bloku na Novom Beogradu. Zatečeno je telo dvanaestogodišnjaka, a lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt.

– Sumnja se da je reč o nesrećnom slučaju i da je dečak pao s terase direktno na beton. Zadobio je povrede od kojih je preminuo na licu mesta. Lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt. Iz Hitne pomoći su potvrdili za medije da je dečak preminuo, ali ne i kako je došlo do tragedije – navodi izvor blizak istrazi.

Dečak s posebnim potrebama pao s terase

Letos je cela javnost Srbije bila potresena kada je nastradao dečak sa posebnim potrebama u Bečeju. Tragedija se dogodila 19. avgusta u Dositejevoj ulici, kada je dečak (14) pao sa trećeg sprata zgrade, i to samo tri sata nakon što je njegova hraniteljka otišla na odmor, a njega na čuvanje poverila Lj. P. (49) i Z. K. (56). One su dečaka navodno ostavile samog i otišle do prodavnice. Tada je dečak pao i preminuo na licu mesta.

Komšije iz ovog bloka kažu da su u šoku zbog svega što se dogodilo, a da u petak uveče nisu ni sanjali da je reč o mališanu.

– Sedeli smo u stanu i spremali se za spavanje. U jednom trenutku smo čuli vrištanje i kukanje, a onda ubrzo i Hitnu pomoć. Ujutru smo saznali da je reč o našem malenom komšiji. Neki čak pričaju da je dečak sam skočio s terase i da je reč o samoubistvu – kaže jedan od komšija, a drugi dodaje da je nažalost video maleno sklupčano telo na pločniku i da ne želi više ništa da priča.

Komšije su potvrdile da je dečak živeo u toj zgradi sa porodicom, a telo je mališana je poslato na Institut za sudsku medicinu kako bi se i zvanično utvrdio uzrok smrti.

Nažalost, poslednjih godina česti su bili slučajevi da deca padaju sa zgrada. Neka su se završavala tragično, a neka i sa srećnim krajem. U decembru prošle godine, takođe, na Novom Beogradu dečak (13) je pao sa trećeg sprata zgrade, i to naočigled oca, koji je pokušao da ga uhvati, ali dečak se ipak otrgao. Reč je o porodici iz Rusije, a dečak je srećom preživeo uprkos teškim povredama.

Nažalost, dečak sa Konjarnika prošle godine nije uspeo uprkos borbi lekara da preživi. Mališan (10) je pao sa prozora stana na devetom spratu zgrade u Ustaničkoj ulici. Davao je znake života kada je prebačen u bolnicu, ali je tamo, nažalost, preminuo.

 

 

Tagovi

Pročitajte još: