DEČAK (7) SE TRESAO, BIO SKLUPČAN I NIJE PRIČAO! Detalji slučaja golog i uplakanog DETETA, nađenog u fontani na Novom Beogradu!

Slučaj zastrašujućeg zlostavljanja i maltretiranja deteta danas je dobio epilog na sudu. Muškarac koji je maltretirao svoje dete osuđen je na dve godine i osam meseci zatvora.

Ovaj napad na dete zgrozio je Srbiju prošle godine kada su u jednoj fontani na Novom Beogradu 21. juna radnici supermarketa ugledali su strašnu scenu. Dečak A. Ž. star 7 godina, potpuno nag i uplakan, sklupčan, bio je u vodi i tresao se. Za ovaj slučaj danas je osuđen njegov biološki otac T. Ž. iz Obrenovca.

Na teret mu se stavljaju dva krivična dela Oduzimanje maloletnog lica i Neovlašćeno držanje opojnih droga.

Drugi osnovni sud u Beogradu na predlog Drugog OJT izrekao mu je jedinstvenu kaznu od 2 godine i 8 meseci. Podsetimo, gore pomenutog datuma, A. Ž. je nađen oko 22 sata. Ugledali su ga zaposleni u lokalnom supermarketu.

„Plakao je i bio sklupčan. Preplašen. Rekao mi je da ima sedam godina i da je iz Obrenovca. Ogrnuli smo ga da mu ne bude hladno. Toliko je plakao i toliko se tresao da nije mogao da priča“, rekao je tada radnik obezbeđenja koji je pozvao policiju..

Dete je hospitalizovano i brigu o njemu je preuzeo Centar za socijalni rad.

Daljom istragom je utvrđeno da je dečak gurnut u fontanu. Takođe je otkriveno da je T. Ž. biološki otac deteta i da ga je otimao iz RJ Dom “Moša Pijade“, jer je potpuno lišen roditeljskog prava.

Potom bi ga terao da prosi, tukao ga ako ne donese dovoljno novca.

Okrivljenom T.Ž. je optužnicom Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu stavljeno na teret da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenom S.J., po prethodnom dogovoru (a za koju se vodi odvojeni postupak), u više navrata otimali maloletnu decu iako su ista bila poverena na čuvanje ustanovi RJ Dom “Moša Pijade“, jer je okrivljeni potpuno lišen roditeljskog prava, te su maloletnu decu koja su bežala iz navedenog doma, protivpravno zadržavali i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu, nakon čega su maloletna deca sav novac predavala okrivljenom T.Ž.

Deci je teže ugroženo zdravlje, vaspitanje i školovanje maloletnih lica, dok je prilikom poslednje prošnje okrivljeni sa maloletnom decom pronađen u blizini TC “Fontana“, a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani.

 

Tagovi

Pročitajte još: