DEČAKA UDARILA STRUJA U RESTORANU NA NOVOM BEOGRADU: Bljesak, pucanj i jezivi vrisak deteta kome je ruka pocrnela

Ništa nije ukazivalo na opasnost, tvrdi majka dečaka.

Veče u novobeogradskom restoranu brze hrane „Burrito madre“ na Bulevaru umetnosti, pretvorilo se u pravi horor za jednu porodicu – njihovo dete doživelo je strujni udar pošto se uhvatilo za golu žicu u bašti restorana.

„Mi smo se stvarno svi prepali, ja onakav vrisak u životu nisam čula! Sve vreme je plakao. Njemu je ruka crna. U međuvremenu, na putu do bolnice su mu iskočili plikovi“, priča majka petogodišnjeg dečaka koji je, na sreću, prošao bez teških povreda, ali je pretrpeo ogromnu psihičku traumu.

Ništa nije ukazivalo na opasnost, tvrdi naša sagovornica. Ona je sa sestrom, dve drugarice i svojim detetom sedela u bašti restorana, a mališan se igrao autićima, koje je vozao po garnituri za sedenje.

Iznad glave visila je spiralna žica, ali a prvi pogled nije delovala kao opasnost već – dekoracija.

„Ja sam došla sa svojim detetom, naručili smo hranu i seli smo tu. U jednom trenutku dečak se popeo na garnituru, a iznad je sa plafona visio kabal. Odmah da se ogradim, to je izgledalo kao da je neka dekoracija, jer je isti spiralni kabal bio na četiri mesta. Nije se videla gola žica. Tačno ispod tog kabla je sedela moja drugarica, ona je bila na pet centimetara od toga“, priča majka.

Drama je nastala u trenutku kada se dečak uhvatio za kabal koji je visio.

„U tom trenutku počinje da vrišti, stvara se bljesak ispred njega, puca svaka sijalica u bašti, počelo je da se puši i osetio se neprijatan miris. Njega je struja drmala i nije mogao da pusti kabal. Ja sam sedela prekoputa njega, a pored je bila moja sestra. Ona ga je uhvatila i skinula, i nju je struja udarila. Odmah smo mu stavili ruke u zemlju, on se grčio, tresao i vrištao narednih desetak minuta“, priča majka.

Drugi gosti lokala su, tvrdi, otišli kada su videli šta se desilo. Okupljena porodica i prijatelji su pozvali hitnu pomoć i policiju.

„Sestra je ušla unutra da traži vodu, obavestila ih o tome šta se dogodilo i u tom trenutku je izašla jedna devojka. Ja sam joj rekla da pozove menadžerku, da pozove osobu koja je zadužena za bezbednost na radu i direktora. Ona je rekla da su oni obavešteni, da će doći“, priča majka.

U to je stigla i policija, pa potom i hitna pomoć.

„Dali smo izjave policiji. Hitna pomoć je dečaka prevezla na Institut za majku i dete, jer ima opekotine na desnom dlanu, kojim je uhvatio žicu. Ja sam posle toga otišla s njim na Institut, tamo su mu sanirali povredu, uradili EKG, sve je bilo dobro, predložili su zadržavanje 24 sata, ali mi stanujemo blizu Instituta, pa smo odlučili da mu kod kuće pratimo stanje. Ujutro smo opet otišli, da ponove EKG, da mu očiste tu opekotinu i saniraju ranu“.

Dobili su objašnjenje od zaposlenih da je tu bio ukrasni luster, koji je neposredno pred njihov dolazak, jedan gost navodno slučajno polomio glavom.

„Menadžerka i ta gospođa što je kod njih zadužena za bezbednost na radu rekla je da je baš pola sata pre nego što smo mi seli na to mesto, čovek sedeo na njemu i kada je ustao udario glavom i polomio luster, pošto je jako nisko. Oni su majstora zvali, ali nije mogao da dođe. Nigde nije stajalo obaveštenje, bilo šta. Na tri mesta pored toga isto tako stoji spiralni kabal bez lustera“, tvrdi majka.

Naši reporteri posetili su ovaj lokal, međutim, radnici su rekli da ne znaju za slučaj. Sačekali smo da se konobarica konsultuje sa, pretpostavimo, menadžerkom, ali su obe zaposlene tvrdile da se ništa nije dogodilo.

Ipak, restoranu smo uputili i zvaničan mejl, na koji čekamo odgovor.

Majka najavljuje privatnu tužbu.

„Policija je kontaktirala tužilaštvo, oni nisu nadležni, iz razloga što detetu, hvala bogu, nije bilo ništa, u smislu da nije životno ugroženo. Rekli su da može da se pokrene privatna tužba, što ću ja svakako i da uradim“, kazala je.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn