DETALjI NESREĆE NA NOVOM BEOGRADU: Dečak upao u šaht i dobio povrede glave – nije životno ugrožen


DEČAK starosti tri godine propao je danas posle podne u šaht u Studentskoj ulici 7 na Novom Beogradu! Prema nezvaničnim informacijama, on je sa majkom šetao trotoarom kada je upao u otvor na kome već neko vreme nedostaje poklopac.

Brzom intervencijom lekara Hitne pomoći mališan je izvučen iz šahta i odmah prevezen na odeljenje dečje klinike u Tiršovoj. Nezvanično, dete se ugruvalo i zadobilo povrede glave, ali nije životno ugroženo.

Reporteri „Novosti“ na mestu nesreće juče su zatekli otvoren šaht, koji je privremeno „zakrpljen“ starim komadom nameštaja. Kako su nam rekli građani koje smo zatekli u ovom delu prestonice, ovaj problem traje već duže vreme.

Šahta je nestala odavno, a niko od nadležnih nije došao da je zameni – žali se B.C., žiteljka Studentske ulice. – Malo je falilo da se pre neki dan i ja ozbino povredim. Posebno je nebezbedno jer se nalazi po sredini trotoara, gde cirkuliše veliki broj ljudi, posebno majki sa malom decom. Zar je trebalo da se desi ovakva nesreća, pa da se nešto uradi po tom pitanju?

Poklopci koji se nalaze na trotoarima u velikoj većini slučajeva ne pripadaju beogradskom „Vodovodu“, već se u njemu nalaze elektro ili telekomunikacione instalacije, što je potrebno naknadno utvrditi, potvrdili su za „Novosti“ iz ovog javnog preduzeća.

– Nismo imali prijavu da na lokaciji gde se dečak povredio treba zameniti poklopac – kaže Vladimir Šobot iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Naše šahte se nalaze na sredini kolovoza ili uz njegove ivičnjake. Nekada su one nestajale često, ali poslednjih godina to nije slučaj. Uspeli smo da primenimo neke mehanizme zaštite, pa ih je sada znatno teže fizički skinuti. U unutrašnjosti šahte postavljene su razne brave, opluge i lanci, pa je za njihovo skidanje potrebno znatno više vremena i mehanizacije. Takođe je promenjena legura od kojih se poklopci prave, pa kradljivcima više nisu toliko interesantni.  
Naš sagovornik napominje da se poslednjih godina nije događalo da se na njihovim šahtama povređuju ljidi, već su se uglavnom dešavala oštećenja na automobilima.  

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn