Detalji porodičnog nasilja na Novom Beogradu

Juče je u Ulici Džona Kenedija izbila prava drama kada je sin star 32 godine fizički napao 53-godišnju majku

Mladić A. M. (32), brat D.M., koji se 2017. godine obesio, napao je juče ujutru na Novom Beogradu svoju majku D. J., a potom čekićem nasrnuo i na policajce.

Porodično nasilje prijavljeno je oko devet sati, a više policijskih patrola odmah se uputilo na adresu.

– U porodičnoj kući žive majka i njen suprug, državljanin Sirije, i njena deca – A. M., drugi sin invalid i jedno maloletno dete, kao i deda. Ukućani su pozvali policiju i rekli da A. M. golim rukama davi majku – kaže izvor Kurira.

Kako je navedeno, drama se nije okončala ni po dolasku policije.

A. M. je bio agresivan. Dograbio je čekić i njime krenuo na službenike. Policajac je tada ispalio hitac upozorenja u vazduh. Nakon ovoga, uspeli su da savladaju pomahnitalog mladića – ispričali su očevici.

Inače, pre četiri godine ova porodica je doživela tragediju kada je srednji sin D.J. izvršio samoubistvo.

– D. M. se obesio u toj kući posle maltretiranja u jednom kafiću u Kraljevu. Njegov brat A.M., koji je sada uhapšen, u to vreme je bio na odsluženju zatvorske kazne. On je veoma problematičan i hapšen je zbog raznih krivičnih dela – kaže izvor.

Policajac je pucao u vazduh

D. J., otac napadnute žene potvrdio je da je njegov unuk napao majku zbog čokolade.

– Jeste, napao je moju ćerku zbog neke čokolade, jer mu valjda nije dala. Onda je došla policija i oni su pucali u vazduh, a zbog čega ne znam. Hitna pomoć je potom odvezla moju ćerku – rekao je on.

Majka uhapšenog A. M. kaže da njen sin ima ozbiljne probleme otkako je izašao iz zatvora.

– On je psihički upropašćen. Primili smo ga u kuću, ali je njegovo stanje loše, pije lekove, konzumira drogu, ne radi ništa. Priča da želi da se ubije i krivi sve nas za smrt brata – kaže majka.

– Ovo je deseti put da me napada, sve sam prijavljivala policiji i Centru za socijalni rad. Napao me sada zbog čokolade, pošto sam mu rekla da je ostavi, jer mi treba za tortu. Smrskao je na moje oči, a kada sam mu rekla da to samo svinje rade, dograbio me za gušu i podigao u vazduh – prepričava dramu ova žena.

Kako kaže, pozvala je policiju, a kada su policajci došli, A. M. je uzeo čekić u ruku.

– Moj mlađi sin im je otvorio kapiju. A. M. je sve vreme vikao policajcima da ga slobodno ubiju. Nije hteo da legne na pod, pa su pucali u vazduh, a posle su ga odveli. Izjavu sam dala posle zbrinjavanja u bolnici – kaže još uvek potresena žena.

Beogradsko Treće osnovno tužilaštvo saopštilo je da se A. M. tereti za nasilje u porodici, kao i da mu je određeno zadržavanje.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Pročitajte još: