Disciplinski postupak protiv đaka sa Novog Beograda, evo zašto su zapalili deo škole

Protiv nekoliko učenika osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević” koji su pre dva dana izazvali požar u muškoj svlačionici škole biće pokrenut disciplinski postupak.

Paralelno sa ovom merom škole, istragu o incidentu vodi i policija, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas obišao ovu novobeogradsku školu u kojoj je delimično izgorela jedna prostorija, o čemu se očekuje izveštaj vatrogasaca, i gde srećom nije bilo povređenih.

– Samo brzom reakcijom zaposlenih koji su po izbijanju brzo ugasili požar izbegnuta je tragedija, što je zaista najvažnije. Međutim ono što je poražavajuće za nas, kao društvo, i za roditelje jeste činjenica da prve indicije ukazuju na to da je uzrok požara dečja igra ili čak izazov sa društvenih mreža – rekao je Gak.

Direktorka škole Suzana Lipić istakla je da se i dalje vode razgovori sa svom decom koja su tog dana bila prisutna u muškoj svlačionici te da je u slučaj uključena i policija budući da se radi o starijim maloletnicima od 14 godina.

– Iz dosadašnjih razgovora saznali smo da su dečaci palili maramicu natopljenu alkoholom, ali će istraga svih nadležnih institucija utvrditi kako se sve zaista i dogodilo. Štetu ćemo sanirati, a ona nije mala – rekla je Lipićeva.

U školu „Branko Radičević” ide oko 1.400 učenika.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn