Divac i Bogdanović sa ambasadorom Hilom u poseti novobeogradskoj školi

Legenda Sakramento kingsa se prisetila pobede nad SAD-om u Indijanapolisu, a bek Atalante je istakao da navija za Denver i Nikolu Jokića u finalu sa Majamijem.

Bivši igrač Vlade Divac, reprezentivac Bogdan Bogdanović, nekadašnja američka igračica Taž Mekvilijams-Frenklin i centar Ajzea Ostin, u društvu ambasadora SAD Kristofera Hila, posetili su školu „20. oktobar“ na Novom Beogradu i družili se sa školarcima.

Događaj pod nazivom „Malim koracima do velikih zvezda“ organizovali su Ambasada SAD u Beogradu i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, povodom obeležavanja jubileja – 100 godina košarke u Srbiji.

– Drago mi je što sam ovde sa vama, znam da ovde učite teške predmete, matematiku, jezike, ali imam utisak da je košarka popularnija. Takođe, mislim da je Srbija jedina zemlja na svetu gde banana nije voće nego nešto drugo – aludirao je ambasador Hil na blokadu u košarci.

Dodao je da je navijač Bostona i da je tužan jer su Kelti izgubili majstoricu od Majamija za plasman u finale NBA šampionata.

– Košarka spaja ljude, tu ste uvek u timu, deo ekipe i šta god izaberete za svoj poziv, znajte, najvažnije u životu je da budete deo tima i druga stvar da vredno radite. To znaju i naši gosti, koliko su vredno radili, čak i ako ne igraju za Seltikse – uz osmeh istakao je Hil.

Mališani su tokom druženja postavili brojna pitanja gostima, od toga kako su izabrali košarku, do podsećanja na najvažnije momente u njihovim karijerama, između ostalog Divac je pričao o fantastičnoj pobedi pritiv selekcije SAD na šampionatu sveta u Indijanapolisu 2002.

– Pobedili smo, posle smo postali prvaci sveta i to je bio jedan od najlepših momenata u mojoj karijeri – prisetio se Divac.

Bogdanović je istakao da će u finalu NBA lige navijati za Denver i Nikolu Jokića, uprkos tome što za Majami igra još jedan Srbin – Nikola Jović.

Dodao je i da jedva čeka povratak u reprezentaciju i Mundobasket.

– To je nešto najlepše u sportu, igrati za svoju zemlju – rekao je bek Atlante.

Na terenima škole „20. oktobar“ prve košarkaške korake napravili su brojni asovi igre pod obručima, uključujući Dejana Tomaševića i Nemanju Bjelicu.

Tagovi

Pročitajte još: