Đilasovi poslušnici Dobrica Veselinović i Nova S nastavljaju da lažu građane!

Ovi protesti i ove laži nisu jedine koje su potekle od predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije

Nastavlja se besomučno laganje i obmanjivanje građana Novog Beograda od strane predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije i tajknunskog medija Nova S.

U novobeogradskom bloku 63 danas je održan protest u organizaciji predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije, Dobrice Veselinovića.

Kao i obično, na skupu je bilo prisutno više šetača, roditelja sa decom i znatiželjnih prolaznika nego onih koji su namenski došli kako bi podržali još jedan prevarantski skup koji je po nalogu svojih mentora tajkuna Dragana Đilasa i Dragana Šolaka održao ovaj, više puta dokazani lažov.

Naime, današnji skup održan je protiv gradnje objekta na zelenoj površini i za to je optužena gradska vlast, iako je reč o privatnoj parceli, te iako nikakve veze ta parcela nema sa gradskom imovinom i zelenim površinama koje su u vlasništvu grada.

Novu laž, ko zna koju u nizu, Dobrice Veselinovića razobličio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

On je detaljno objasnio da ta parcela o kojoj Dobrica priča nema veze sa gradskom imovinom i zelenim površinama koje su u vlasništvu grada.

Kao što je to postalo uobičajeno, opozicija koristi svaku moguću priliku da laže i uzbunjuje građane i javnost. I danas su nastavili sa istom praksom navodeći da se menja urbanistički plan kako bi se zelene površine i druge javne namene pretvarale u parcele za investitore koje bi država prodavala nakon toga. To naravno nije tačno obzirom da se radi o parcelama koje su već u privatnom vlasništvu i koje su već planirane za izgradnju a i na kojima uglavnom već postoje objekti – rekao je Stojčić.(Beoinfo)

Glavni gradski urbanista se osvrnuo i na neke prethodne slučajeve koji su potekli od Dobrice Veselinovića, a koji su takođe bili samo laž i koji su služili za uzbunjivanje građana.

 Imali smo takve slučaje u Novom Beogradu više puta. Sećamo se bloka 37 gde je grad Beograd zaustavio gradnju investitoru kom su njihove koalicione kolege upravo i dale ovo pravo u periodu u kom su vladale Beogradom i sistematski ga uništavale. Upravo tu će uskoro nići zelena površina i parking za sve stanare iz okruženja. Znači lažno uzbunjivanje. Dalje, u savskim blokovima 44, 45, 70 i 70a protestvovali su protiv nepostojeće gradnje kad ono na tom mestu posađena stabla i grade se parkovi.(Promo)

Znači ponovo laž i obmana. Isti scenario se i danas sprovodi u bloku 63, tako da dragi građani Beograda, ne nasedajte na lažne provokacije i obmane – zaključio je Stojčić.(Promo)

Laž kao glavni politički metod

Ovi protesti i ove laži nisu jedine koje su potekle od predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije Dobrice Veselinovića.

Najsvežija je svakako ona koja se tiče njegove tvrdnje da su se desile razne malverzacije u slučaju novog naselja koje će se zvati „Marina Dorćol“.

Dobirca je krajem januara govorio da prodaja zemljišta za gradnju pomenutog naselja uključuje i zaštićenje objekte kao što je termoelektrana Snaga i svetlost.

Njega je ubrzo demantovao novinar Miša Brkić, koji piše za tajkunski list „Danas“, koji, iako je na strani liste Nasiljem protiv Srbije, očigledno nije mogao da prećuti Dobričine laži.(Printscreen)

Kaže Dobrica Veselinović da prodaja zemljišta „uključuje i zaštićene objekte kao što je termoelektrana Snaga i svetlost, koji je kulturno-istorijski spomenik“. Notorna neistina. Termoelektrana Snaga i svetlost ne pripada naselju Marini Dorćol, nalazi se na susednoj parceli i jedino kran elektrane prolazi preko parcele naselja – napisao je Brkić.

Mesec dana ranije, Dobrica je, nakon onih decembarskih izbora na kojem je žestoko poražen, kao i njegova lista Nasiljem protiv Srbije, pričao o fantomskim biračima.

Pričao je Dobrica pre izbora na sav glas kako vlast navodno na nekim adresama u Beogradu prijavljuje „fantomske birače“ kako bi „pokupili“ što više glasova i tako pobedili u Beogradu.

Naravno, nekoliko dana nakon toga, kada su njegove laži ogoljene, Dobrica je podvio rep i priznao da, zamisite nema „fantomskih birača“.(Informer/printscreen)

Prema poslednjim podacima broj birača u Beogradu, odnosu na prošle izbore je za oko 13.000 veći i taj rast se može oceniti kao prirodan trend! Neće biti fantomskih glasača jer ne može ta količina fantomskih glasača da uđe u Beograd neprimećena – priznao je Veselinović da je lagao.

Suma sumarum, današnji Dobričin protest predstavlja nastavak laganja građanja Srbije, koje je kao i izmišljena priča o fantomskim biračima, kao i gomila drugih laži, jedini metod političke borbe koja ova tajkunska klika poznaje.

Tagovi

Pročitajte još: