DO NOVOG BEOGRADA ZA 10 MINUTA: Počela izgradnja petlje, radovi do kraja godine

Meštani Jakova će do kraja godine do Novog Beograda, umesto dosadašnjih trideset i više minuta, stizati automobilom za 10 minuta.

Opština Surčin Radovi na izgradnji saobraćajne petlje, odnosno priključka na auto put „Miloš Veliki“ počeli su danas i planirano je da budu završeni do kraja godine. Ugovor o izgradnji sa kinsekom kompanijom potpisan je krajem maja, a nova saobraćajnica će znatno olkašati život oko 40.000 žitelja ovog dela. Početku radova prisustvovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Goran Vesić koji je rekao da će Jakovo i svi meštani iz ovog dela Donjeg Srema dobiti brzu vezu sa Beogradom, a da će se u Surčinu rasteretiti teretni saobraćaj, čime će se umanjiti buka i zagađenje u naseljenom mestu.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je naveo da se na realizaciju ovog projekta čekalo čitavih 11 godina, od samog početka izgradnje deonice auto-puta do Obrenovca.

– Značaj izgradnje petlje za privredni razvoj opštine je veliki, imajući u vidu interesovanje investitora za ulaganje i izgradnju poslovno proizvodnih prostora u ovom delu opštine – rekao je Šuša – Novo priključenje na auto-put dodatno će povezati ovaj deo Srbije i sa prostorom na kojem se gradi sajamski prostor za svetsku izložbu „Ekspo“ i Nacionalni stadion, istakao je predsednik opštine.

Vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 3,3 miliona evra. Planirana je izgradnja jednosmernih saobraćajnica, širine kolovoza šest metara i bankina od 1,5 metara, a trake za usporenje i ubrzanje vozila predviđene su na delu zaustavne trake profila autoputa. Ukupna dužina projektovanih saobraćajnica je 2.235 metara, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 metara kvadratnih.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn