Dobra muzika i sjajna atmosfera i ove godine na Novom Beogradu! Beer Fest 21. put dočekuje ljude iz regiona i sveta

O tome koliko je Beograd poslednjih decenija atraktivna destinacija za turiste iz svih krajeva sveta, suvišno je govoriti. Dovoljno je da u bilo koje doba godine prošetate centrom grada, i čućete skoro sve svetske jezike. Ipak, postoje događaji koji posebno izazivaju pažnju i privlače turiste, i tada Beograd postaje pravi epicentar dobre zabave.

Već više od dve decenije, ljubitelji dobre muzike i strastveni ljubitelji piva imaju priliku da uživaju u Belgrade Beer Fest-u, pravoj urbanoj instituciji i atrakciji koja je započela svoju priču davne 2003. godine.

Već više od dve decenije, Belgrade Beer Fest je ultimativni letnji događaj, koji je neodoljivi duh Beograda svetu predstavio kroz spoj istorije, piva, i odlične muzike. Dovoljno je reći da je Belgrade Beer Fest najveći festival piva u jugoistočnoj Evropi, pa da se razume značaj ovog festivala i zašto je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija u Srbiji.

Britanski list The Independent 2005. godine je uvrstio ovaj festival među 20 svetskih događaja. Prvih pet godina, Belgrade Beer Fest se održavao na Kalemegdanu, a nakon toga se preselio na Ušće. Tokom godina, na sceni Belgrade Beer Festa našla se imena iz vrha svetske muzike, poput Simple Minds, Stereo MC’s, Rudimental, Tommy Emmanuel, Kosheen i mnogi drugi.

 

Od pre tri godine, Belgrade Beer Fest je podeljen u dve zone – Cloud zonu u kojoj se dešavaju brojni sadržaji i atraktivni programi za sve uzraste, i muzičku, koncertnu zonu.

Danas, ovaj festival uspešno parira svim svetskim festivalima, i po produkciji, i po sadržajima. Zamislite na jednom mestu fantastičan muzički progam, i preko 300 različitih brendova piva, uključujuću najbolja domaća i međunarodna piva!

Ovo je događaj beogradske kulturne scene koji se ne propušta, plus je tu neverovatan izbor domaćih i međunarodnih piva koja prati glas da su među najboljima na tržištu. Zato – dobrodošli u Beograd na Belgrade Beer Fest od 20 do 23.juna na Ušću!

Što se programa tiče, prvog dana, u četvrtak 20. juna, na glavnoj sceni ćete gledati i slušati fantastične Jarbole, Galiju, Dubiozu Kolektiv, i Love Hunters. Narednog dana, na dvadeset i prvom beogradskom Beer Festu, na sceni će se naći Kanda, Kodža i Nebojša, S.A.R.S., Beogradski Sindikat, Sunshine, Bojan Ristić House Trumpet.

Treće večeri, u subotu 22. juna, Del Arno Bend, Smak+, Električni Orgazam, Kerber i Goblini biće zaduženi za sjajnu atmosferu i svirku. I poslednje večeri, 23. juna u nedelju, jer sve što je lepo ima kraj, na sceni će se naći Let 3, Osvajači Yu Grupa, a ovogodišnji Beer Fest će zatvoriti Neverne Bebe uz svoje brojne hitove.

Naravno, tu je i Electro Stage, na kojem će nastupiti neka od najvećih imena elektronske muzike, kao i Riff Stage za one koji su ljubitelji nešto tvrđeg i alternativnijeg zvuka.

 

Ovo je jedan od najvećih letnjih, prestoničkih događaja koji ne propuštaju ljubitelji piva i dobre svirke iz celog regiona, Evrope i sveta, a Beograđani imaju tu privilegiju da prošetaju do Ušća i uživaju na vrlo autentičan način u početku leta! Odbrojavanje je počelo – dobrodošli na Belgrade Beer Fest!

 

Tagovi

Pročitajte još: