DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI SUTRA U ZGRADI OPŠTINE NOVI BEOGRAD

Opština Novi Beograd, u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta Novi Beograd, organizovaće veliku akciju prikupljanja krvi svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.
Dobrovoljni davaoci, ovog meseca moći će krv da daju u četvrtak, 29.septembra u zgradi opštine Novi Beograd u Bulevaru Mihajla Pupina 167, sala 3, od 11 do 16 sati.
Cilj akcije je da se prikupi što veći broj krvi i na taj način smanji deficit krvi u Institutu za transfuziju.
Bojana Bovan, predsednik opštine Novi Beograd, uputio je poziv pojedincima, radnim organizacijama, školama i drugim ustanovama sa teritorije Novog Beograda da se dobrovoljni davaoci u što većem broju odazovu i svoju humanost pokažu na delu.
Humani aspekt dobrovoljnog davalaštva nije potrebno posebno naglašavati. Mnogi od nas bili su i sami u situaciji ili poznaju nekog kome je u nekom trenutku bila neophodna transfuzija krvi, zbog operacije, ili usled povrede ili bolesti i to bi trebalo da bude osnovna misao pri opredeljivanju za taj humani čin.
Sve nedoumice i odgovore na pitanja vezana za davalaštvo građani mogu naći na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn