DODATNI TERMINI ZA BESPLATNU MAMOGRAFIJU NA NOVOM BEOGRADU: Evo kako se dame mogu prijaviti

TERMINI za besplatne preglede u mobilnom mamografu ispred Opštine Novi Beograd su popunjeni, ali sve zainteresovane žene i dalje mogu da zakažu pregled za narednu lokaciju u „Beogradu na vodi“ od 9.marta ili u domovima zdravlja Voždovac i Novi Beograd, kao i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“.

Prema rečima dr Radoljupke Radosavljević, do sada je zakazano skoro 900 pregleda, od toga više od 600 u mobilnom mamografu, a u domovima zdravlja otvorili su dodatne termine.

– Žene i dalje mogu da zakažu svoje preglede u mobilnom mamografu koji će biti na sledećoj lokaciji i u domovima zdravlja koji nam pružaju podršku u ovoj akciji. Brojevi telefona su 060/7171969 ili 060/7171523 – kazala je dr Radosavljević.

Ona je dodala da žene vole da se pregledaju u mobilnom mamografu zato što nemaju osećaj da ulaze u zdravstvenu instituciju.

-Do sada smo pregledali 270 žena zaključno sa sinoćnom akcijom, to je neki presek stanja. U prethodnoj akciji smo pregledali 2.050 žena i od toga je 170 žena upućeno na dopunsku dijagnostiku, od toga je šest rezultata bilo visokosuspektnih na karcinom dojke – istakla je ona.

Tagovi

Pročitajte još: