DRUG KRENUO NA DRUGA? Porodica danima nema od šoka, policija vodi istragu o ubistvu mladića (22) na Novom Beogradu

Nekoliko dana nakon krvavog zločina koji se odigrao u neposrednoj blizini Ivanove zgrade, komšije iz ovog novobeogradskog bloka i dalje su šokirane.

Ubistvo Ivana T. (22) sa Novog Beograda, za koje je trenutno osumnjičen jedan od njegovih najbližih drugara Damir I. (20) i dalje je obavijeno velom misterije jer još niko ne zna šta je bio povod da Damir, kako se sumnja, zarije nož u srce svom najboljem drugu. Ukoliko se dokaže da je kriv, Damir bi na robiji mogao da provede 10 ili više godina.

Nekoliko dana nakon krvavog zločina koji se odigrao u neposrednoj blizini Ivanove zgrade, komšije iz ovog novobeogradskog bloka i dalje su šokirane. Ne znaju, kažu, šta se tačno dogodilo jutro posle srpske Nove godine, ali su jednoglasno nezadovoljni i zabrinuti zbog svog komšiluka.

– Kažu da taj uhapšeni isto živi ovde u našem komšiluku, ali njega ne poznajem, znam samo ubijenog Ivana i to površno. Iz viđenja mu poznajem oca i majku i zaista nemam ništa ružno da kažem za tu porodicu, strašno šta ih je snašlo. Ivan je delovao kao fin mladić, uvek bi se pristojno javio, a zašto ga je taj drug ubio, verovatno samo oni znaju – kaže jedna komšinica.

Kako su rekli, ovo nije prvi zločin koji se dogodio u njihovom Bloku.

– Ovde kod nas u ulici je ubijen i onaj navijač, Demir Jukić, isto dete kao i Ivan. Strašno je to što se dešava, nekada smo bili miran kraj a sad malo-malo pa se dogodi nešto tako strašno – kratko je kazao jedan komšija.

Za razgovor nije bila raspoložena ni Ivanova porodica.

– Izvinite, mi smo zaista i dalje u transu. Nismo spremni da dajemo izjave za medije u ovom trenutku – kratko su rekli Ivanovi ukućani.

Odgovor na pitanje šta se dogodilo kobne noći nije dao ni Damir na saslušanju. Kako je saopšteno, on je pre tri dana saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

– Osumnjičenom je stavljeno na teret izvršenja krivičnog dela Teško ubistvo na podmukao način iz člana 114 st.1 tač.1 KZ. Osumnjičeni se branio ćutanjem – rekli su iz VJT i dodali da je stavljen predlog za pritvor Višem sudu u Beogradu, ali da do sada tužilaštvu nije dostavljena odluka suda.

Za to krivično delo Krivičnim zakonikom Srbije zaprećena je kazna od 10 godina zatvora pa naviše, sve do doživotne robije.

Izašao nakon telefonskog poziva

Kobne noći Ivan i Damir su zajedno bili na proslavi Srpske Nove godine na Bežaniji. Oko dva sata posle ponoći su se vratili u kraj, a Ivan je otišao kući. Njegov otac je kasnije ispričao da je u jednom trenutku dobio telefonski poziv i da je izašao napolje. Videvši da se ne vraća, izašao je da ga potraži, a onda ga je zatekao krvavog kako leži na zemlji, dok ga Damir bodri da izdrži.

Ivan je preminuo na putu do bolnice, a policija je ubrzo uhapsila Damira.

Izvor: Srbija danas

Tagovi

Pročitajte još: