Dve žene posvedočile da je Milena drobila bromazepam ćerki (4) u sok: Dete drogirala i u novobeogradskoj bolnici

U krvi i u urinu devojčice nađena velika koncetracija lekova za smirenje

Dve žene koje su delile bolničku sobu na Institutu za majku i dete u Beogradu sa Milenom R. iz Smedereva i njenom ćerkom od četiri godine, tokom istrage, posvedočile su da je žena drogirala dete.

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, one su rekle da su videle majku kako iz ormara uzima lek, drobi u sok i daje devojčici da pije.

Nezvanično, policija je našla bromazepam i diazepam u Mileninim ličnim stvarima.

Ona je uhapšena 8. marta ove godine, a nakon saslušanja određen joj je pritvor do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Podsećanja radi, Milena je 28. februara dovela ćerku u jako lošem stanju u bolnicu. Lekarima je rekla da „dete drhti i da ne može na noge“. Takođe je rekla da devojčici ništa ne daje od lekova.

Međutim, lekarima su analize bile sumnjive, pa su zatražili dodatne analize. Krv i urin su poslali na VMA, a rezultati su bili više nego poražavajući. Dete je u krvi imalo visoku dozu lekova za smirenje. Sumnja se da je Milena i ranije detetu davala sedative koji su njoj propisani.

Prijava
Kako „Telegraf.rs“ saznaje, ona je imala prijavu 2021. godine da fizički zlostvalja dete, ali je Centar za socijalni rad u Smederevu doneo odluku da nema saznanja ni dokaza da to majka radi. Inače, ona je na evidenciji za primanje novčane pomoći.

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Mileni R. se stavlja na teret nasilje u porodici.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: