Evo kada možete konkurisati za vrtiće na Novom Beogradu

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Poslednje pripreme za konkurs su u toku. Roditelji i staratelji imaće dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću. Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić” na portalu eUprave kao i prethodnih nekoliko godina. Sa tim sistemom smo uhodani, očekujem da sve protekne u najboljem redu – rekao je Gak.

On je precizirao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna.

– Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna – rekao je Gak.

Prema rečima Gaka, tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

– Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom sigurno još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce.  Takođe, započeta je gradnja još nekoliko vrtića – rekao je Gak.

On je istakao da za konkurisanje nije potrebna nikakva dokumentacija, te da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uvek na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna pri konkurisanju.

– Često se smetne s uma, a bitno je napomenuti da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi – zaključio je Gak.

Na prošlogodišnjem konkursu bilo je slobodno oko 14 hiljada mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova u više od 300 vrtića.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn