Evo kako za prvomajske praznike rade novobeogradski hipermarketi: Neko neće raditi ceo dan, neko hoće ali do 14 sati, a neko kao da praznik nije

Za razliku od državnih i javnih službi, za većinu zaposlenih u trgovinskom sektoru Srbije Međunarodni praznik rada znači da se neće praznovati nego – raditi! Naime, tokom oba dana kada se obeležava ovaj praznik, 1. i 2. maja, svi tržni centri radiće uobičajeno, a što se tiče hipermarketa, neki neće uopšte raditi 1. maja, a neki hoće ali do 14 časova.

Svakako, oni hipermarketi koji se nalaze u sklopu tržnih centara, 1. i 2. maja raditi po uobičajenom režimu. Ali što se tiče ostalih njihovih objekat, jedan deo ovih marketa neće uopšte raditi tokom 1. maja, dok će drugi raditi tog dana od 7 do 14 časova. U utorak 2. maja, kao i u nedelju, 30. aprila, svi rade po uobičajenom radnom vremenu.

U nastavku donosimo spisak radnog vremena ovih velikih marketa tokom prvomajskih praznika.

Radno vreme „Lidla“ za prvomajske praznike

Sve „Lidl“ prodavnice u našoj zemlji neće raditi 1. maja, stoji na sajtu ove kompanije. Radno vreme Lidlovih marketa 30. aprila, kako je objavljeno, je od 8 do 22 sata, osim onih koje i inače rade do 21 sat. Već 2. maja, dodaje se, potrošači će moći da obave svoju kupovinu prema redovnom radnom vremenu u Lidlu.

Radno vreme „Idee“, „Rode“ i „Merkatora“ za prvomajske praznike

„Idea“ prodavnice će 1. maja raditi od 7 do 14 časova, „Roda“ prodavnice će 1. maja raditi po redovnom radnom vremenu, osim onih čije će radno vreme biti od 7 do 14 časova, za 1. maj „Mercator“ hipermarketi će raditi po redovnom radnom vremenu, dok „Idea Organic“ prodavnice neće raditi, navodi se na sajtu ovih trgovinksih lanaca. Od 2. maja, radno vreme u ovim trgovinama je uobičajeno.

Većina „Maxi“ marketa za 1. maj do 14 časova

Neki objekti „Maxi“ marketa prvog dana praznika 1. maja neće raditi, dok će neki raditi do 14 časova, a pojedini imati redovno radno vreme, kao i uobičajeno svakog radnog dana, da bi se od 2. maja svi objekti ovog trgovinskog lanca vratili u uobičajeni režim rada.

„Tempo“ praznuje 1. maja

Na sajtu Tempa obaveštava se da je, kao i za Uskrs po julijanskom kalendaru, Međunarodni praznik rada 1. maj neradni dani u njihovim marketima. Ostalim danima, navodi se dalje, „Tempo“ objekti će raditi prema aktuelnom radnom vremenu.

U Univerexport 1. maja do 14 sati

Radno vreme tokom prvomajskih praznika „Univerexport“ maloprodajnih objekata je tako da se 1. maja rad organizuje u prvoj smeni do 14 časova, dok je 2. maja redovno radno vreme.

Jedni na usluzi potrošačima, drugi svojim radnicima

Zanimljiva su objašnjenja velikih marketa zašto na Međunarodni praznik rada (ne)rade. Oni koji će biti otvoreni, čak i sa skraćenim radnim vremenom, navode u svojim objavama da je u “predstojeći prvomajski praznik povod za odmor i uživanje sa porodicom i prijateljima”, te da su oni tu da im omoguće da nabave sve što im je za praznik potrebno.

Oni koji će svojim zaposlenima omogućiti da se za prvomajske praznike odmore, pak, ističu da tako žele “da svim svojim prodavcima omogući da praznične dane provedu sa svojim porodicama”.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn