EVO ZAŠTO JE PAO KRAN NA NOVOM BEOGRADU TOKOM OLUJE: Zna se ČIJA GREŠKA je mogla izazvati TRAGEDIJU!

Jedna od dramatičnijih scena tokom nevremena koje je sinoć pogodilo Srbiju sigurno je ona u kojoj jak vetar ruši visoki kran na Novom Beogradu.

Na svu sreću ništa nije oštećeno i niko nije povređen, mnoge je ovo uznemirilo i svi se pitaju koliko je vetar to bio jak kad je uspeo da obori kran.

Međutim, Saša Torlaković predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije kaže za Kurir da ovaj kran verovatno nije bio obezbeđen po proceduri.

– Postoji procedura kako se kran ankeriše, odnosno utvrdi da se ne može da zanosi levo i desno, kako se zaključava i dovodi u stanje da ne može vetar da ga obori, da ne može da padne. Dakle, postoje procedure da se kran obezbedi, jer pazite, onda bi popadali svi kranovi juče u Srbiji, jer ta oluja svuda je bila, a taj kran sigurno nije bio propisno obezbeđen – objasnio je Torlaković za Kurir.

Jedan kran pao je juče i u Zagrebu, a u kabini krana tokom pada nalazio se čovek.

Srećom, on je ostao živ, zadobio je teške povrede, a jedna stvar spasila mu je glavu -„ruka“ dizalice, jer je ona prva pala, a kabina u kojoj je on sedio pala je na nju.

Kurir.rs/ M. B.

Tagovi

Pročitajte još: