Festival „Stvarno zdravo“ u subotu i nedelju na Savskom keju na Novom Beogradu

Narednog vikenda, 18. i 19. maja, od 11 do 19 časova, Gradska opština Novi Beograd i Organizacija „Stvarno zdravo“, prirediće na Savskom keju, na Platou „Teatar na Savi“, istoimeni festival zdrave hrane i zdravog stila života.

Učešće na festivalu prijavilo je 35 izlagača.

Posetioci će moći da probaju i kupe hranu bez šećera, konzervanasa i aditiva, čuju mnoštvo saveta vezanih za pripremu i konzumiranje zdrave hrane, ali i da nauče kako da sami pripreme zdrav obrok.

Od početne ideje promovisanja zdrave hrane i njenog uticaja na život pojedinca, Organizacija „Stvarno zdravo“ je festival proširila i na teme fizičke aktivnosti, upotrebe prirodnih preparata za higijenu, odeće od prirodnih materijala, ali i pozitivnog odnosa čoveka sa neposrednim i širim okruženjem.

Tako će na šetalištu pored Save, u subotu i nedelju, sugrađani moći da nauče kako da sami pripreme prirodan sapun ili šampon, razgovaraju o značaju sporta i aktivnog odmora ili da sa Montesori instruktorima razgovaraju o zdravlju dece i njihovoj edukaciji kroz igru.

Instruktori iz Udruženja „Blagotvorni dodir“ koje je deo međunarodne organizacije za masažu beba, mladim roditeljima ili onima koji planiraju da imaju bebu, kroz pokazne vežbe približiće značaj masaže i kontakta sa novorođenčetom.

Sastavni deo festivala biće i ekološke radionice. Na Savskom keju biće raspoređene kante za razvrstavanje otpada, a u posebnom delu šetališta, ljubitelji životinja će moći da usvoje kućnog ljubimca.

Tagovi

Pročitajte još: