(FOTO) Akciji „Za zeleni Novi Beograd“ priključila se i porodica Jović

Akciji za „Za zeleni Novi Beograd“ koju je pokrenula Gradska opština danas je dobila podršku sugrađanke Marije Jović s kojom je predsednik opštine Bojan Bovan, zasadio drveće u Bulevaru Mihaila Pupina 139, u bloku 30.

Ozelenjavanje i oplemeljivanje životne sredine opština Novi Beograd pokrenula je jesenas u saradnji sa JP „Zelenlo-Beogrod“. Upućen je poziv velikim i malim preduzećima, ustanovama i pojedincima, da uplatom na namenski račun opštine, učestvuju u akciji koja je na dobrobit svih koji žive na Novom Beograu ili dolaze u posetu.

Prema rečima predsednika opštine, namera je da se u prvoj fazi što više popune drvoredi duž bulevara, ali da se velika pažnja poklanja i uređenju manjih zelenih površina u kojima sugrađani uživaju.

-Pored kompanija koje su se uključile u akciju, od velikog značaja je i svako pojedinačno interesovanje građana, poput Marije Jović koja nam se mejlom obratila u želji da uplati sredstva i da sa sinom i suprugom zasadi novo drveće na Novom Beogradu – rekao je predsednik opštine.

Marija Jović je naglasila da su ispred njene zgrade u bloku 30, nedavno posečena tri velika stabla kedra, jer su bila osušena i u veoma lošem stanju.

-Videla sam plakat u vrtiću i poželela da sa sinom zasadim novo drveće. Iskreno, nisam očekivala povratni odgovor i obradovala sam se pozivu da zajedno zasadimo novo drveće. Ostatak porodice je danas opravdano odsutan, ali ću sa sinom, nastaviti da brinem o mladim bororima i da ih tokom leta zajedno zalivamo – rekla je ova mlada sugrađanka.

Akcija „Za zeleni Novi Beograd“ biće uskoro nastavljena sadnjom 80 odraslih sadnica u Bulevaru Zorana Đinđića, kako bi se što više iskrostio optimalni period za sadnju stabala čije krošnje će već ovog proleća ozeleneti i doprineti zdravijoj životnoj sredini.

Tagovi

Pročitajte još: