(FOTO) ALTA banka donirala nove košarkaške terene Novobeograđanima

Zahvaljujući donaciji ALTA banke Opštini Novi Beograd, stanovnici blokova 61 i 62 od danas će moći da uživaju u sportu na otvorenom na dva obnovljena košarkaška terena, sa novom opremom. U prisustvu predstavnika Opštine i ALTA banke, svečano su otvorena dva, a najavljena još tri nova terena za košarku na teritoriji Opštine, čije otvaranje uskoro sledi. Kao društveno odgovorna kompanija, ALTA banka želi da na ovaj način pruži podršku i aktivno učestvuje u uređenju zelenih i sportsko-rekreativnih površina na Novom Beogradu i poboljša kvalitet života stanovnika ovog dela grada.

U okviru donacije nabavljene su profesionalne podloge od polipropilenskih ploča, kao i sedam metalnih ramova za koš tablu i propratna oprema. U narednom periodu blokovi 61, 62, 62c i 63c dobiće ukupno pet košarkaških terena, koji će svim sugrađanima koji u njima žive, ali i deci koja pohađaju obližnje škole, pružiti novi prostor za sportske aktivnosti. Prva dva terena otvorena su na lokacijama između ulica Jurija Gagarina i Evropske.

„Programi društvene odgovornosti, koje ALTA Banka kontinuirano gradi, podrazumevaju iskrenu posvećenost i unapređenje u zajednicama u kojima poslujemo. Donacijom Gradskoj opštini Novi Beograd želeli smo da pružimo podršku i uzmemo učešće u uređenju zelenih i sportsko-rekreativnih površina, te doprinesemo poboljšanju kvaliteta života stanovnika ovog dela grada, naših dragih komšija“, poručili su iz ALTA banke ovim povodom.

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd izjavio je da je jedan od prioriteta u radu Gradske opštine, održavanje dečijih i sportskih igrališta u potpuno funkcionalnom stanju i zamena svih starih i dotrajalih mobilijara, kao i površina na kojima se oni nalaze, a neki od njih, stari su i po četrdesetak godina.

Praktično, nisu menjani od kad su napravljeni. „Gradska opština Novi Beograd je uradila tačnu analizu svih dečijih i sportskih terena na Novom Beogradu i taj materijal ćemo koristiti u komunikaciji sa kompanijama da, u smislu društvene odgovornosti, poput ALTA banke, jedan deo sredstava iz svog poslovanja odvoje upravo za ovu namenu“, rekli su iz Opštine Novi Beograd.

Istaknuto je da je jedan od prioriteta u radu Gradske opštine Novi Beograd, održavanje dečijih i sportskih igrališta u potpuno funkcionalnom stanju i da je Opština sama izdvojila gotovo 40 miliona dinara u njihovu obnovu i kupovinu novih sprava i rekvizita za sport. „Sa ALTA bankom smo napravili zajednički projekat za renoviranje pet terena, ali ćemo uputiti poziv svim kompanijama da, kao i u akciji „Zeleni Novi Beograd“, koju takođe sprovodimo, pokažu društvenu odgovornost i deo sredstava iz svog poslovanja odvoje za ove namene, kako bismo u što kraćem roku renovirali što veći broj igrališta i terena“, rekao je predsednik Opštine.

ALTA banka, kao društveno odgovorna kompanija, tradicionalno podržava mlade talente u različitim sportskim disciplinama, te je ovakva donacija još jedan korak u nastojanju da se stvori zdravo okruženje za odrastanje naših najmlađih sugrađana i omogući im se da ostvare svoj puni potencijal.

Tagovi

Pročitajte još: