( FOTO) BAHATO PARKIRANJE NA NOVOM BEOGRADU: Imamo „šampiona“

Koliko srpska prestonica ima problema sa bahatim parkiranjem najbolje se može videti na najnovijem primeru koji nam dolazi iz A bloka na Novom Beogradu, a na kome se vidi skupoceni automobil ostavljen na sred raskrsnice.

Bahato parkiranje na pešačkom prelazu, zelenoj površini, ali i ispred Narodne skupštine Srbije, nešto je što se gotovo svakodnevno može videti na ulicama Beograda.

Međutim, novi „šampion“ dolazi nam sa Novog Beograda, a na fotografijama vidi se skupocen automobil parkiran bukvalno na sred raskrsnice.

Fotografije su nastale u novobeogradskom A bloku, a bahati vozač ostavio je svoje vozilo na trotoaru, iako se nekoliko metara dalje nalaze regularna parking mesta.

Kazna ukoliko eventualno bude uhvaćen izvršilac ovog prekršaja jeste od 5.000 do 25.000 dinara.

Najdrastičniju kaznu od 25.000 bi, po pravilu, trebalo da dobije vlasnik vozila koje je parkirao na zelenoj površini. Najviša kazna predviđena je i za one koji parkiraju na pešačkom prelazu, žutoj traci i tramvajskim šinama.

Najblaža kazna od 5.000 dinara predviđena je za one koji se parkiraju na trotoaru, a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj, ali je na kolovozu.

Tagovi

Pročitajte još: