(FOTO) Baklja prijateljstva Sportskih igara mladih i na Novom Beogradu

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i mlada atletičarka Aleksija Mitrović, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, paljenjem baklje prijateljstva, otvorili su danas Sportske igre mladih Novog Beograda.

Halu„Ranko Žeravica“ ispunilo je više od 3.000 novobeogradskih osnovaca.

-Ponosan sam što je 10.000 novobeograskih đaka iz svih 22 škole, uključujući i školu za decu sa invaliditetom, dobilo priliku da se potpuno besplatno takmiči i dobije priliku da sa finala iz Splita, u avgustu, denese možda i neku medalju koju ćemo zajedno proslaviti – rekao je Bovan.

Predsednik opštine je naglasio da u potpunosti podržava ideju takmičnja Sportskih igara mladih, koja pored bavljenja sportom kao zdravim stilom života, kod dece razvija duh tolerancije, fer- pleja i druženja sa vršnjacima iz drugih gradova Srbije i regiona.

-Da se poštuje pobeda i sportski podnese poraz, velike su vrline koje želimo da razvijamo među mladima – naglasio je Bovan.

Od osnivanja 1996. godine, Sportske igre mladih izrasle su u najmasovnije takmičenje u amaterskom sportu u Evropi. Pred đaka iz Srbije na takmičenju učestvuju još i deca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Koncept igara osmišljen je tako da se deca takmiče u 10 sportskih disciplina, kao i na Zero West eko-poligonu. Na tom poligonu danas je pobedila ekipa Osnovne škole „Branko Radičević“ kojoj je diplome pobednika uručio predsenik opštine Bojan Bovan.

U finalnom nadmetanju , u Coca Cola kupu u futsalu, među devojčicama, najbolja je bila OŠ „Mladost“, dok je kod dečaka pobedila ekipa OŠ „Radoje Domanović“.

Pre početka takmičnja, predsedniku Bovanu uručena je statua Sportskih igara mladih, a u ime organizatora obratila se Marija Mitrović, predsednica te organizacije za Srbiju.

Tagovi

Pročitajte još: