(FOTO) Boćari sa invaliditetom treniraće na terenima šampiona sa Novog Beograda

Boćarski klub Novi Beograd kao višestruki šampion i osvajač Kupa Srbije, čiji igrači i igračice predstavljaju okosnicu reprezentacije Srbije, omogućiće adekvatne uslove za treninge osoba sa invaliditetom.

To je dogovoreno tokom posete predstavnika Boćarskog Kluba Novi Beograd i novobeogradskog boćarskog Saveza Nemanje Petrovića i Predraga Đorđevića, opštinskom Centru za brigu o starima deci i osobama sa invaliditetom “Novi Beograd”.

Gosti su u sredu 8. novembra, prisustvovali boćarskom treningu osoba sa invaliditetom koji se održava svake srede u prostorijama opštinskog Centra, u Narodnih heroja 42.

Direktorka Milka Milovanović Minić, predstavila je program podrške Centra mladima sa invaliditetom, kroz sport, sportska druženja i takmičenja, kako bi se oni što kvalitetnije integrisali u zajednicu, a njihovi talenti i doprinos bili vidljiviji.

Predstavnici Boćarskog kluba i novobeogradskog boćarskog Saveza, iskazali su spremnost da se aktivnije uključe u rad i treninge osoba sa invaliditetom.

Predloženo je da se deo treninga ubuduće realizuje na terenima BK Novi Beograd na Bežanijskoj kosi, kao i da se u saradnji sa GO Novi Beograd organizuje boćarski turnir povodom dana osoba sa invaliditetom, na kom bi učešće uzeli i klubovi osoba sa invaliditetom sa teritorije Beograda.

Tagovi

Pročitajte još: