(FOTO) BOVAN ŠKOLSKU SLAVU PROSLAVIO SA ĐACIMA DVE ŠKOLE NA NOVOM BEOGRADU

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan. čestitao je svim đacima i prosvetnim radnicima školsku slavu Svetog Savu, poželevši im puno uspeha u prenošenju i sticanju znanja ali i na polju sportskih, kulturnih i porodičnih uspeha.

Najveći školski praznik Bovan je proslavio sa đacima i nastvnicima Devete beogradske gimnazije „Mihailo Petrović Alas“ i Osnovne škole „Marko Orešković“.

Deveta beogradska gimnazija koju pohađa približno 1.100 učenika, praznik posvećen prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, ove 2024. godine, dočekala je u novom ruhu.

Svetosavska svetkovina, koja je kao i u ostalim školama počela intoniranjem himne Svetom Savi i prigodnimm programom učenika, bila je povod da predsednik opštine sa direktorkom škole Tatjanom Šuković, obiđe dograđeni i renovirani prostor Devete gimnazije, osnovane 1961. godine.

Bovan je poželeo sreću i uspeh svim učenicima i zaposlenima.

-Uveren sam da su savremeni kabineti i učionice dodatni podstrek đacima da i dalje postižu vrhunske rezultate i da kao i do sada zahvaljujući znanju koje su ovde stekli, s lakoćom završavaju fakultete – rekao je Bovan.

Direktorka OŠ „Marko Orešković“ Gordana Radojević je zahvalila predsedniku Bovanu na podršci koju Gradska opština Novi Beograd pruža za unapređenje uslova rada učenika i nastavnika ove obrazovne ustanove.

Priredba u ovoj školi održana je u svečanoj sali. Nakon Svetosavske akademije predsedniku Bovanu je uručena zahvalnica te škole za podršku u radu i nastojanju da kako je rekla direktorka, ova škola pokaže timski duh, zajedništvo učenika, roditelja i nastavnika, kao i na doprinosu opštine da škola bude čistija i lepša te i da na sportskim i kulturnim manifestacijama bude uspešnija.

Tagovi

Pročitajte još: