(FOTO) Čitava biblioteka završila u kontejneru! Tužan prizor na Novom Beogradu, ceo jedan život bačen u đubre

Na Tviteru je oibjavljena fotografija na kojoj se vidi na desetine knjiga ostavljenih ispred jednog kontejnera na Novom Beogradu.

Tek što smo obeležili Međunarodni dan knjige, pre toga i maternjeg jezika, ponosimo se da smo „nebeski narod“, čuvari tradicije…pojavi se ovaj prizor sramote pa poruši ko kugla za kuglanje sve ovo gore – knjige bačene u đubre!

Na Tviteru je oibjavljena fotografija na kojoj se vidi na desetine knjiga ostavljenih ispred jednog kontejnera na Novom Beogradu.

Knjige su uredno složene, pretpostavlja se, u nada da će ih neki ljubitelj čitanja naći i poneti kuća.

Ipak, desilo se nešto drugo. Prema rečima jedne korisnice Tvitera, knjige su „oko pola sata ostale uz kontejner, na kiši, da bi posle završile u đubretu“.

Tužan prizor posrnuća društva naišao je na niz komentara, koji su mahom izražavali razočarenje, ali i ljutnju.

– Koja je poenta bacanja knjiga“, „Umro/la neki stari dr, a unuci ne vole da čitaju“, „Mene je ovaj prizor ozbiljno sartužio…“, „ceo nečiji život završio je u đubretu“, dok je bilo onih koji su imali razumevanja.

– Ovo je literatura koja je decenijama zastarela. Vidi se da su ljudi selektovali šta će eliminisati, nije uvek nužno pljuvanje po porodici… U stanovima nema dovoljno mesta da se čuvaju sve stari, a biblioteke ovo nisu rade da prihvate – napisala je korisnica Tvitera.

Šta uraditi sa knjigama koje vam iz nekog razloga ne trebaju?

Knjige koje iz bilo kog razloga više ne želite ili nemate mesta za njih u svojoj biblioteci možete donirati lokalnoj biblioteci, školi, bolnici, ali i zatvoru.

Možete ih pokloniti nekome, naći sajtove (ili profile na društvenim mrežama) za razmenu, ali i prodaju knjiga.

Ono što jedino nije rešenje jeste upravo ovo što smo videli – kontejner!

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn