(FOTO) Da nam deca odrastaju bezbedno i u duhu tolerancije na Novom Beogradu

Opštinski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom i Organizacija „Prijatelji dece opštine Novi Beograd“, potpisali su u utorak 27. februara Protokol o saradnji.

Protokol su potpisale direktorka Centra Milka Milovanović Minić i predsednica Ogranizacije Suzana Ponjavić, koje su istakle zajedničku želju da nam deca odrastaju bezbedno i u duhu tolerancije.

Direktorka Centra je nglasila da je time ozvaničena saradnja u unapređenju socijalne zaštite na lokalnom nivou, kako bi atmosfera u kojoj deca odrastaju bila kvalitenija i bezbednija.

-Usmeravanje ka umetnosti, kulturi i sportu, deo je naših svakodnevnih aktivnosti, jer želimo da kod dece stvorimo stabilan i zdrav temelj za razvoj vrednosti tolerancije, solidarnosti i humanosti – kazala je Milovanović Minić.

„Prijatelji dece Novi Beograd“, kako je rečeno tokom potpisivanja protokola, organizuju redovne godišnje programe i projekte pod pokroviteljstvom više ministarstava Republike Srbije, Uprave Grada Beograda, Sekretarija za kulturu, Sekretarijata za sport i omladinu i Kancelarije za mlade, koji su označeni kao projekti od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.

Suzana Ponjavić, predsednica udruženja „Prijatelji dece opštine Novi Beograd“, izjavila je da ta organizacija priređuje niz aktivnosti tokom godine, koje se završavaju tradicionalnom manifestacijom „Revija stvralaštva“ na Novom Beogradu, koja promoviše kulturno stvaralaštvo dece i predstavlja najvažniju aktivnost „Prijatelja dece Novog Beograda“.

Tagovi

Pročitajte još: