(FOTO) Deca novobeogradskih vrtića, na „15. Lutkalištu“ pokazali glumački talenat i maštu

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd otvorio je danas „15.Lutkalište-uzletište“, tradicionalnu manifestaciju dečijeg stvaralaštva u organizaciji Predškolske ustanove „11. april“ Novi Beograd.

Prepuna sala Doma kulture Studentski grad, bila je mesto susreta mašte i scenskog pokreta novobeogradskih mališana i njihovih vaspitača, koji su priredili pravi mali multimedijalni spektakl.

Otvarajući priredbu predsednik Bovan je naglasio da GO Novi Beograd i Predškolska ustanova, zajedno organizuju više manifestacija i da svaka priredba odiše radošću mališana i njihovih roditelja što deca imaju priliku da pokažu talenat, ali da istovremeno pokazuje i veliku posvećenost vaspitača, koji decu usmeravaju ka onom što najbolje umeju da rade, bilo da je reč o muzici, crtanju ili sportskim aktivnostima.

-Podržavamo našu decu i podstičemo ih da uče i raduju se, da razvijaju maštu i postanu dobri ljudi kad odrastu – rekao je Bovan.

On se zahvalio direktorki Predškolske ustanove „11. april“ Jeleni Dubljević na dobroj saradnji sa opštinom i za 23. mart najavio Atletski miting za predškolce, manifestaciju koju opština i ta ustanova, organizuju u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

„Lutkalište“ je tradicionalno počelo nastupom Hora Predškolkske ustanove „11 april“, a zatim su se na velikoj sceni Doma kulture smenjivali mališani iz novobeogradskih vrtića, u različitim predstavama i maštovitim kostimima.

U predstavi „Žuti maslačak“, neko je bio sunce, neko vetar, neko kiša ili oblak, a svi zajedno bili su neophodni da maslačak bude zdrav i veseo.

U maštovitoj i zabavnoj „Pećinskoj proslavi“, deca su poručila da na proslavu rođendana možemo pozvati i dinosauruse, iako s njima i nismo baš u dobrim odnosima, a ništa manje nije bila zabavna i poučna „Šumska bajka“, u izvođenju predškolaca iz Gradske opštine Stari grad, koji su danas bili gosti 15. lutkališta na Novom Beogradu.

Da najlepša čarolija nastaje kroz igru, deca su između ostalog prikazala i kroz osmišnjene igrokaze u kojima su glumili različite situacije koje izazivaju ljubav, radost, tugu ili ljutnju.

Tagovi

Pročitajte još: