(FOTO) ĐACI OŠ „MLADOST“ NA NOVOM BEOGRADU SIMULIRALI SNALAŽENjE U VANREDNIM SITUACIJAMA

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, 15.oktobra, Gradska opština Novi Beograd podržala je akciju Crvenog krsta i Sekretarijata za poslove odbrane, vanredne situacije i kordinaciju Grada Beograda održanu u OŠ „Mladost“ na kojoj su predstavljene vežbe evakuacije đaka. Oni su s nastavnicima iz učionica izašli u dvorište škole, čime su simulirali ponašanje usled požara, zemljotresa, poplava i drugih vanrednih situacija.

Član veća GO Novi Beograd Stefan Mitevski istakao je da je cilj praktičnih vežbi u školama da učenicima podigne svest i znanje o pravilima postupanja i pozivanja hitnih službi, evakuacije i komunikacije u slučaju nesreća. Mitevski je istakao da će opština nastaviti saradnju sa Crvenim krstom u organizaciji ovakvih događaja, jer je učenje dece o prevenciji veoma bitno.
Sekretar Crvenog krsta Novi Beograd Zoran Janković rekao je da je važno da se na današnji dan u svim školama na teritoriji Beograda skrene pažnja na temu smanjenja rizika od katastrofa. Podsetio je da plan i program Crvenog krsta Novi Beograd proizilazi iz ciljeva i zadataka Međuna

Tagovi

Pročitajte još: