(FOTO) EVO U KOJIM SLUČAJEVIMA „JKP ZELENILO“ VRŠI SEČENJE I UKLANJANJE STABALA

Ovih dana dobili smo mnogo pitanja zašto i za čije potrebe je posečena „lepa i zdrava“ breza u ulici Mike Alasa na Dorćolu, verovatno misleći da je to bio nečiji hir i da „JKP Zelenilo“ drveće seče sistemom slučajnog uzorka.

Naime, u tom delu grada u planu je bilo redovno orezivanje drveća, prilikom čega je na lokaciji uočeno bolesno drvo u drvoredu. Ukoliko nekom drvetu ne može da se pomogne da i dalje raste i pravi nam prijatnu hladovinu, a ono uzgred i predstavlja opasnost kako za decu i ljude koji tuda prolaze jer može da padne i ugrozi nečiji život, tako i za ostalo drveće u drvoredu kako se ne bi bolest širila dalje, onda je prava odluka da se takvo drvo iseče.

Postoje razne vrste bolesti drveća, u ovom slučaju je u pitanju bila bolest koja jede stablo iznutra i koje je jako teško uočljivo i može se uočiti samo ako se grane takvog drveta iseku, što je ovde i bio slučaj. Tako da je dežurna ekipa „JKP Zelenila“ donela jedinu ispravnu odluku a to je da se takvo drvo ,koje predstavlja opasnost po bezbednost okoline, i ukloni.

Tagovi

Pročitajte još: