(FOTO) Građani ovog dela Novog Beograda informisani o pogodnostima priključka na gas

Radovi na gasivikaciji dela Novog Beograda, koji obuhvata Bežaniju, Staru Bežaniju i Ledine, počeće na proleće, a do tada će građani dobiti priliku da se izjasne da li žele priključak za gas ispred svog objekta, kao i mogućnost da potpišu predugovor sa „Srbijagasom“ i tako steknu pravo na popust od 20 odsto na cenu koja bude važeća u momntu priključenja.

To su juče, 29. novembra, na tribini u prostorijama Udruženja „Stara Bežanija“ u Vojvođanskoj 68, meštanima poručili predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, direktor Dispečerskog centra „Srbijagasa“ Beograd Milan Zdravković i Goran Zirić, koji je operativno zadužen za realizaciju izgradnje trase na Novom Beogradu.

Žitelji Bežanije koji nisu priključeni na toplovod i greju se na pelet, drva ugalj ili struju i juče su ponovili da im gasovod rešava jedan od krupnih životnih problema na koji ukazuju decenijama unazad, a na osnovu pitanja i komentara prisutnih, većina njih je s odobravanjem prihvatila povoljnije uslove koji će im uskoro biti ponuđeni.

-Nadamo se da će većina vas već sledeću zimu dočekati sa novim, dugoročno jeftinijim, praktičnijim i po životnu okolinu bezbednijim načinom grejanja – poručio je građanima predsednik opštine Bojan Bovan, uz napomenu, koju su kasnije ponovili i predstavnici „Srbijagasa“, da svi koji se u ovoj fazi realizacije plana gasifikacije odluče za priključak imaju određene pogodnosti .

Instalacija merno regulacionih priključaka za domaćinstvo, kako je juče rečeno građanima, košta 780 evra, uz mogućnost otplate na 36 mesečnih rata.

Da bi se kasnije, kad gasna mreža proradi, izbeglo raskopavanje ulica i opterećenje kako za one ljude koji već imaju gas, tako i za izvođače radova, građanima je sugerisano da sa „Srbijagasom“ potpisšu predugovor.

Na osnovu preugovora budući korisnik gasa u momentu potpisivanja plaća između 5.000 i 6.000 dinara, stiče pravo na instaliranje priključka kao i mogućnost da se priključi na mrežu kad god to bude hteo, uz popust od 20 odsto na cenu koja tada bude na snazi.

Predstavnici „Srbijagasa“ su takođe napomenuli da se merni uređaj za gas postavlja u dužini do 20 metara od objekta potrošača, te da se za svaki metar dalje od toga, plaća još 3.000 dinara. Takođe, ugradnju gasne instalacije u kući, finasira potrošač.

Ukupna trasa gasovoda na Novom Beogradu obuhvata 25 kilometara čeličnog gasovoda i 80 kilometara takozvanog plastičnog, sa pritiskom od četiri bara, kao i izgradnju tri merno regulacione jedinice.

 

Tagovi

Pročitajte još: