(FOTO) HUMANOST NA DELU: Kada vidite šta rade ovi mladići na Novom Beogradu, odušetićete se

Mladići sa Novog Beograda besplatno kuvaju i dele ručkove komšijama iz Bloka 45

Ideja je naišla na pohvale korisnika društvenih mreža.

Lepo vreme, sto nasred šetališta, nekoliko stolica, namirnice i dobra volja par momaka dovoljni su da ceo Beograd već danima priča o komšijskoj akciji koja se dešava u Bloku 45.

Fotografija improvizovane kuhinje mladića iz Beograda obišla je društvene mreže, a sve zbog ideje da svojim komšijama, sugrađanima iz bloka besplatno kuvaju i dele ručkove. Tako je u trenutku fotografisanja na „meniju“ bio pasulj, a kako se vidi na slici, vredni mladići odmah su se bacili na posao.

Natpis zalepljen za sto, koji kaže „Besplatni komšijski ručak“, nedvosmisleno ukazuje na humani gest Beograđana, a kako se navodi u objavi na društvenim mrežama, ručkovi koje oni spremaju na ulici namenjeni su sugrađanima slabijeg finansijskog stanja, kako nijedan njihov komšija ne bi ostao gladan.

Velika količina namirnica, kao i sudovi u kojima kuvaju, govore da će količina pasulja biti pozamašna, a ideju kuvara korisnici mreža ne mogu dovoljno da nahvale.

„Svaka čast njihovim roditeljima na vaspitanju! Naša deca su naše ogledalo!“, „Ovo mi je s jedne strane super, divni, mladi, empatični ljudi, a s druge strane poražavajuća istina da je sve više gladnih ljudi“, „Carevi“, „Svaka čast“, „Bravo“, pisali su tviteraši ističući da očigledno još postoje oni koji nisu zaboravili šta to beše empatija.

Tagovi

Pročitajte još: