(FOTO) Još jedan novobeogradski blok dobio novi teren za basket

Stanovnici bloka 63, u Gandijevoj ulici, dobili su potpuno uređen teren za basket 3×3, a projekat uređenja terena finansirala je Gradska opština Novi Beograd.

Predsednik opštine Bojan Bovan izjavio je da se slični projekti rade i u drugim blokovima i da će opština nastaviti ulaganja u uređenje sportskih terena i dečijih igrališta.

– Srbija je odavno postala zemlja košarke, a u basketu smo već duže ili najbolji ili u samom svtskom vrhu. Novi Beograd je iznedrio veliki broj šampiona u ovom sportu, pa želimo da tim putem krenu i budući sportisti. Upravo zbog perspektivnosti i dominacije naših basketaša, opština Novi Beograd će u toku godine uraditi još nekoliko ovakvih terena za basket 3×3 – rekao je predsenik opštine Bojan Bovan.

On je dodao da je basket omiljen i kao rekreativni sport, jer se društvo brzo pronalazi, pa veruje da ternen u bloku 63 nikad neće biti prazan.

-Želimo da naši mladi sugrađani imaju što više terena za sport i rekreaciju, a najmlađi uređena dečija igrališta. Optšina finansira uređenje terena i igrališta za decu u više blokova i naselja na svojoj teritoriji. Potpuno će biti uređeni tereni na Ledinama, u toku je uređenje dečijeg igrališta u bloku 29, a i stanovnici naselja „Paviljoni“ dobili su uređen prostor za najmlađe – naveo je predsednik opštine.

Tagovi

Pročitajte još: