(FOTO) Kineski tržni centar doprineće ekonomskom napretku Novog Beograda

Kineski tržni centar doprineće ekonomskom napretku Novog Beograda

Otvaranje savremenog Kineskog tržnog centra doprineće ekonomskom napretku Novog Beograda, rekao je danas predsednik opštine Bojan Bovan, tokom obilaska gradilišta budućeg modernog maloprodajnog i distributivnog centra iz kog će se robom iz Narodne Republike Kine snabdevati tržište cele Srbije.

Predsednik Bovan je gradilište obišao u prisustvu ministra unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije Tomislava Momirovića, ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji Li Minga, kao i direktora Kompanije „Euroazija trejding centar“ koja finansira gradnju, Zou Đunveija.

-Sa stanovišta opštine Novi Beograd ovaj centar je izuzetno važan, kako u pogledu ekonomske saradnje domaćih i kineskih kompanija, tako i u pogledu održavanja izuzetno dobrih odnosa opštine Novi Beograd sa populacijom kineskog naroda, s obzirom na to da od ukupnog broja kineskih državljana u Srbiji, najveći broj njih živi upravo na Novom Beogradu – istakao je Bovan.

Novi tržni centar gradi se u produžetku ulice Jurija Gagarina koji gravitira ka budućem EKSPO centru i prema rečima predsednika Bovana, terenu na kom Novi Beograd može još da se širi.

Jedan od najmodernijih tržnih centara u Beogradu, kako je ranije najavljeno, imaće ukupno 475 savremeno opremljenih lokala i u njega će preći većina zakupaca iz starog Kineskog centra na Novom Beogradu koji je izgoreo.

Čestitajući direktoru „Euroazija trejding centra“, na kako je rekao, impresivnoj investiciji, ministar Momirović je izjavio da će Kineski centar, na površini većoj od 34.000 metara kvadratnih, biti otvoren krajem aprila ili početkom maja 2024. godine.

-Puno kineskih kompanija i ne samo kineskih, ovde radi i plasiraće sutra svoje proizvode – istakao je ministar.

On je podsetio na značaj sporazuma o slobodnoj trgovini Republike Srbije sa Narodnom Republikom Kinom, koji je prošao proces ratifikacije u Skupštini Srbije.

-Ulažemo puno energije da povećamo trgovinsku razmenu i povećamo investicije – konstatovao je Momirović, zahvalivši se kineskim partnerima na izuzetno dobroj saradnji.

Tagovi

Pročitajte još: