(FOTO) Na Sajmu sporta učestvovalo više od 700 novobeogradskih osnovaca i 30 klubova

Više od 700 učenika trećih i četvrtih razreda iz 19 novobeogradskih osnovnih škola, učestvovalo je danas na Sajmu sporta u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Organizatori, Gradska opština Novi Beograd, Sportski savez Beograda i Sekretarijat za sport Beograda, današnju manifestaciju su posvetili đacima uzrasta između devet i deset godina.

Taj uzrast, kako je istaknuto, najpogodniji je da se deca i njihovi roditelji opredele za neki od sportova, shodno talentu i interesovanju deteta.

Sajam je otvorio predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, poručivši đacima da se što više posvete sportu i fizičkoj aktivnosti i da treniraju, bez obzira da li će im sport biti profesionalna orijentacija.

-Bez obira na izazove savremenih tehnologija, fizička aktivnost i sport moraju da budu sastavni deo odrastanja svakog deteta. Sport nas uči odgovornosti, fer-pleju, timskom duhu, pobedama i porazima, što su i sportske i životne lekcije – rekao je Bovan.

On je istakao da u poslednje dve godine na Novom Beogradu nije bilo sportske manifestacije namenjene deci školskog uzrasta, koja nije dobila podršku GO Novi Beograd.

Na Sajmu sporta uslove treniranja i lepotu sporta predstavilo se 30 različitih klubova. Mališani su mogli da nauče pravila nekih sportova koji nisu mnogo popularni u Srbiji, poput američkog fudbala, ali i o uslovima treniranja košarke, fudbala ili „kraljice sportova“ – atletike, koju je promovisao Atletski klub „Novi Beograd“ i predsednik tog kluba Dejan Kockar.

-U Atletskom klubu „Novi Beograd“, koji postoji 55 godina, trenutno trenira gotovo 300 atletičara, svih uzrasta, a interesovanje je takvo da bismo mogli da upišemo 1. 000.- rekao je Kockar.

On je istakao da su članovi AK „Novi Beograd“ obradovali Srbiju mnogim domaćim i stranim odličjima, te da je član tog kluba Aleksija Mitrović (19) koja se takmiči u troskoku, nadomak norme za odlazak na Olimpijske igre.

Tagovi

Pročitajte još: