(FOTO) Na Sajmu zapošljavanja na Novom Beogradu 81 poslodavac ponudio 2. 242 radna mesta

Gradska opština Novi Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala za Grad Beograd, organizovale su danas od 12 do 15 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“, jedan od najvećih Sajmova zapošljavanja u poslednjih 10 godina.

Poslove je ponudio 81 poslodavac, za ukupno 2. 242 radna mesta.

Otvarajući sajam predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan je istakao da veliki broj kompanija, javnih preduzeća i ustanova kao i veliki broj posetilaca, potvrđuju dobru procenu organizatora da u pravom trenutku izađu u susret poslodavcima i sugrađanima koji traže ili bi da promene posao.

– Prošle godine sajam smo organzizovali u zgradi opštine, u manjem formatu, sa 36 poslodavaca za 1.200 radnika. Danas je sajam više nego duplo veći, a sudeći po broju prisutnih i poseta će biti takva – rekao je Bovan.

On je naglasio da je Novi Beograd veliki privredni centar sa najvećim brojem stranih i domaćih kompanija i da je potreba za radnom snagom u tim firmama velika.

-Bez obzira potragu za poslovima preko interneta, ovakvi sajmovi nisu prevaziđeni, jer ljudi vole direktan kontakt sa poslodavcima, što im je ovde omogućeno. Sajmovi su posebno značajni za Novi Beograd s obzirom na broj stanovnika i blizinu privrednih zona sa kojima je dobro povezan, a kako smo videli, mnoge firme nude i organizovan prevoz za svoje radnike – rekao je predsednik opštine.

Direktor NSZ Zoran Martinović izjavio je da u Srbiji postoje velike šanse da oni koji traže posao, mogu i da ga nađu.
On je dodao da NSZ godišnje organizuje više od 60 sajmova.

-Tokom prošle godine okupili smo 1700 poslodavaca, a rezultat tih sajmova je više od 10.000 zaposlenih, koji su posao našli odmah posle tih sajmova, bilo kod poslodavca sa kojim su razgovarali ili nekog drugog – rekao je Martinović.

On je naglasio i da su u toku javni pozivi za poslodavce za podsticaj zapošljavanju, posebno teže zapošljivih kategorija stanovništva, i da će poslodavcima biti prezentovani uslovi pod kojima mogu dobiti subvencije.

U prepunoj hali „Ranko Žeravica“ poslove su nudile i strane i domaće kompanije, javna preduzeća i ustanove za radna mesta različitih zanimanja i stepena obrazovanja, od mašinskih i građevinskih inženjera i tehničara, do prodavaca, poštara, radnika na pumpama i geronto-domaćica. U ponudi je bilo i poslova za osobe sa invaliditetom, a štand je imala i Fondacija za obrazovanje Roma.

U direktnom kontaktu sa poslodavcem, zainteresovani su mogli da saznaju kakvi su uslovi konkursa ali i da dobiju podršku prilokom popunjavanja radne biografije i odmah predaju svoje radne biografije.

Naftna industrija Srbije, naprimer, tražila je 315 radnika, od kojih 100 točilaca i 100 kasira, Kompanija „Robert Boš“ 50 radnika u proizvodnji i tehničare održavanja, „Telekom Srbija“ 50 radnika terenske prodaje, a Javno preduzeće „Pošta Srbije“ 70 radnika od kojih je 30 poštara, 20 vozača i 20 radnika za rad na šalteru.

Tagovi

Pročitajte još: