(FOTO) NIČE OGROMNI KINESKI TRŽNI CENTAR NA NOVOM BEOGRADU: Pogledajte kako će izgledati

Čuveni Kineski tržni centar u Bloku 70 nakon požara u avgustu 2021. godine nikada nije obnovljen, ali je zato ubrzo stigla najava da će se takođe na Novom Beogradu graditi novi i veći kineski tržni centar.

FOTO: GRAD BEOGRAD

Prethodna gradska vlast najavila je izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz Tržnog centra Piramida iz bloka 70, odnosno ovog koji je izgoreo, ali i drugi kineski prodavci.

Bivši gradonačelnik Beograda, Goran Vesić, rekao je ranije da je Grad Beograd na javnoj licitaciji, to jest nadmetanju prodao zemljište u nastavku Ulice Jurija Gagarina na kojem će se nalaziti novi tržni centar.

– Zemljište je kupila kineska kompanija koja na tom prostoru planira da izgradi moderan kineski tržni centar. Mislim da je bilo krajnje vreme da bude napravljen jedan moderan objekat jer su Kinezi veoma dugo prisutni u Beogradu na različite načine, od velikih kompanija koje rade velike poslove poput izgradnje metroa, garaža, puteva – to rade velike multinacionalne kompanije, pa sve do ljudi koji imaju „male” biznise od kojih mogu dobro da žive i koji sa građanima Srbije dobro posluju. Suštinski, ovaj tržni centar je namenjen „malim” biznisima, jer velike kompanije imaju svoja predstavništva – rekao je Vesić, prilikom predstavljanja izgleda novog kineskog tržnog centra koji će biti sagrađen na Novom Beogradu.

Novi kineski tržni centar biće jedan od najmodernijih u Beogradu

Prema urbanističkom projektu, novi kineski tržni centar biće realizovan u dve faze. Kako je ranije najavljeno, ovo će biti moderan tržni centar, izgrađen po najsavremenijim standardima.

Lokacija se nalazi iza blokova, uz stambene blokove u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Novom Beogradu, na svega nekoliko kilometara od objekta koji su kineski trgovci koristili u Bloku 70, a koji je izgoreo u požaru 2021. godine.

FOTO: GRAD BEOGRAD

Prva faza novog tržnog centra trebalo bi da se sastoji se iz 22.327 metara kvadratnih komercijalnog prostora, dok bi u drugoj fazi bio dograđen još jedan prodajni objekat ukupne površine skoro 8.000 metara kvadratnih. Kako je najavaljeno, ovaj objekat imaće 360 lokala u prvoj fazi i još 116 u drugoj.

U prvoj fazi planirana je gradnja jednospratnog objekta četvorougaone osnove (Pr+1), dok se u drugoj fazi planira nešto viši dvospratni objekat (Pr+2), takođe isključivo komercijalne namene.

FOTO: GRAD BEOGRAD

Kako se u okviru parcele nalazi i zaštitni pojas dalekovoda, ovaj prostor je na tlu iskorišćen za veliki pristupni plato i parking između dva objekta. Prostrana površina između dva objekta širine 65 metara planirana je kao otvoreni parking sa 430 parking mesta.

FOTO: GRAD BEOGRAD

Kako se u okviru parcele nalazi i zaštitni pojas dalekovoda, ovaj prostor je na tlu iskorišćen za veliki pristupni plato i parking između dva objekta. Prostrana površina između dva objekta širine 65 metara planirana je kao otvoreni parking sa 430 parking mesta.

Prema planu, ulica Jurija Gagarina biće produžena jugoistočnom stranom novog kineskog tržnog centra i povezana sa saobraćajnom vezom do obilaznice, a u budućnosti tamo će biti i pozicija okretnice tramvaja, što će sve pomoći lakši pristup i saobraćajne veze.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn