(FOTO) Novi Beograd dobija volonterski tim ARS NBGD i uskoro postaje „pet frendli“ opština

Gradska opština Novi Beograd i Udruženje Animal Rescue Serbia (ARS) organizuju u utorak 31. oktobra u 19 časova, u zgradi opštine u sali 1, skupštinu volontera za zaštitu životinja, na kom će biti formiran lokalni tim volontera ARS NBGD.

Tim ARS NBGD, baviće se problemima zaštite napuštenih i divljih životinja kao i edukovanjem građana, pre svega mladih, kako da postanu odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca.

Ulaz na skupštinu volontera ARS je slobodan, građani mogu da povedu svoje kućne ljubimce i da potpišu pristupnicu kojom postaju deo ARS NBGD tima.

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan i predsednik ARS Srbije Aleksandar Gavrić, potpisali su 10. oktobra Protokol o saradnji ove organizacije i opštine, a kako je najavo Bovan, Skupština opštine će na prvoj narednoj sednici doneti odluku kojom će Novi Beograd i zvanično postati „pet frendli“ opština, tako da će građanima biti dozvoljeno da određene poslove u prostorijama opštine završavaju u pratnji kućnih ljubimaca.

Jedna od prvih akcija ARS tima na Novom Beogradu nosiće naziv „Pokupi da te se pas ne stidi“. Građani će putem plakata zalepljenih na ulaze zgrada biti pozvani da vode računa o higijeni. Takođe, među prvima je u planu i akcija „Mjau vau ekspert“, koja je namenjena najmlađim stanovnicima opštine.

Aleksandrar Gavrić iz Animal Rescue Serbia , ističe da je briga o životinjama jedan je od načina da se deca poduče kako da postanu odgovorniji i bolji ljudi, ali i da svaki građanin, bez obzira na starost, može da ima važnu ulogu u spasavanju i zaštiti životinja.

Tagovi

Pročitajte još: