(FOTO) Novi Beograd otvorenog srca dočekao sugrađane prvog dana Nove 2024. godine

Opština Novi Beograd i ovog 1.januara 2024. godine, organizovala je novogodišnju manifestaciju u Bulevaru Zorana Đinđića pod zvaničnim nazivom „Novi BeoGrad otvorenog srca“.

Tradicionalna „Ulica otvorenog srca“, priređena je na prostoru između Crkve Svetog Dimitrija i TC „Merkator“, na kom su Novobeograđane dočekali praznična atmosfera, animatori, tobogan i ringišpil za decu, kao i bogat kulturno-muzički program na bini.

NN

Program koji je vodila glumica Danica Todorović, počeo je u 11 časova, nastupom Kulturno-umetničkog društva „Talija“, koje je izvelo splet narodnih igara iz Srbije, a zatim su se na sceni smenjivali KUD „Šumadija“, „Akademsko društvo NBG“ i KUD „Jeleče Novi Beograd“, koji čine najstariji sugrađani.

Deca su, između ostalog, uživala u veseloj predstavi „Novogodišnja mačka u čizmama“, u izvođenju članova Udruženja „Ceca i deca“, kao i muzičkim nastupima đaka novoobeogradskih osnovnih škola, a od 13.35 časova,program su upotpunili pop bend „Umreženi“ i rok grupa „Paravan“.

Duž bulevara, na štandovima su mogli da se kupe razni suveniri i ukrasi, šećerna vuna, domaći proizvodi, ali i rukotorine i crveni nosići, čijom kupovinom su građani davali humanitarni prilog za lečenje dece.

Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditeom „Novi Beograd“, potrudio se da Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Centar za integraciju mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja „Zvezda“, kao i Savez za CDP Beograd – udruženje Obrenovac, takođe dobiju prostor za štandove na kom su korisnici usluga tih organizacija, prodavali suvenire, slike, sveće i razne ručne radove.

Prazničnom raspoloženju doprinelo je i lepo prepodnevno vreme koje je podstaklo Novobeograđane da u velikom broju izađu u šetnju i da, otvorenog srca, jedni drugima požele što više radosnih dana u Novoj godini.

Srećnu i uspešnu Novu godinu, sugrađanima je poželeo i predsednik opštine Bojan Bovan.

-Program „Ulice otvorenog srca“ prilagođen je najviše deci, ali i njihovim roditeljima. Šareno je, zabavno je, kako i priliči Novoj godini, da sa lepim željama i lepim emocijama uđemo u sve ono što nas očekuje u ovoj godini – rekao je predsednik opštine.

Tagovi

Pročitajte još: