(FOTO) NOVI UREĐAJI U GSP ZBUNILI NOVOBEOGRAĐANE: Nisu validatori, evo o čemu se zapravo radi

Novobeograđani koji koriste gradski prevoz poslednjih dana je zbunio novi aparat koji se nalazi u blizini vozača, na prvim vratima pri ulasku u vozilo. Mnogi su pomislili da su se u vozila javnog gradskog prevoza vratili validatori, ali to ovde nije slučaj. Validatori su prošlost, a ono što je novo, to je mogućnost plaćana karte platnom karticom. Ovi uređaji upravo za to i služe.
Iz Grada Beograda rekli su da je u toku postavljanje uređaja za plaćanje karata za korišćenje javnog prevoza putem platnih kartica, te da je do sada postavljeno više od 400.

Plan je, kako navode, u narednom periodu bude postavljeno 1.000 ovih uređaja na najfrekventnijim linijama javnog prevoza. Plan je, dodaju, da aparati za plaćanje putem platnih kartica budu postavljeni u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu.
Kupovina bilo kojom karticom, nema nikakvog kontakta sa vozačem
Svrha uređaja je, kako su pojasnili iz Grada, kupovina karata u vozilima javnog prevoz bilo kojom platnom karticom.

Naglasili su i da putnici neće imati nikakav kontakt sa vozačem, a da su uređaji postavljeni iza ili pored njega, u zavisnosti od tipa vozila.

Korišćenje aparata je jednostavno – putnici na uređaju biraju željenu kartu i zonu, a po izvršenom plaćanju karticom dobijaju papirnu kartu koju otcepljuju. Važno je napomenuti, da se kartica prinosi na označeni narandžasti deo uređaja, a ne na displej.
Prilagođeni i strancima
Uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se prebaci na engleski jezik, kako bi i stranci mogli da kupe kartu u prevozu.

Kako radi plaćanje vožnje kreditnom karticom, u pet koraka:

1. Na displeju odaberete kartu koju želite

Foto: Grad Beograd

2. Za plaćanje platnom karticom pritisnite plavi krug ispod kojeg piše POS

Foto: Grad Beograd

3. Na narandžasti deo uređaja prislonite platnu karticu

Foto: Grad Beograd

4. Nakon što ste uspešno platili, vaša karta će biti odštampana

Foto: Grad Beograd

5. Otcepite papirni deo koji izađe iz uređaja, to je vaša karta. Čuvajte je u slučaju kontrole.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn