(FOTO) Novobeograđani porodično uživali na trodnevnom festivalu brze hrane

Trodnevni festival brze hrane i dobre muzike „Streetfood KićBlo 70“ na Savskom keju, od od 7. do 9. juna, privukao je mnogobrojne Novobeograđane koji su iskoristili lepo vreme za porodično druženje.

Festival je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Novi Beograd organizovalo Udruženje „Bašta ideja“.

U prelepom ambijentu pored reke Save, organizatori su za posetioce postavili klupe i stolove, a na štandovima sa brzom hranom koja se služila od 13 časova, bilo je za svakog ponešto: sveže spremljeni burgeri, pice, tortilje, piletina, slatkiši, nezaobilazna koka-kola ili pivo.

U ponudi su bili specijaliteti iz svih krajeva sveta, pa su se tako mogli probati i tradicionalni japanski suši, italijanski sendviči i paste, specijaliteti jamajkanske i austrijske kuhinje, kao i razni veganski recepti.

Dorboj prodaji brze hrane i pića u prilog je išlo lepo vreme, kao i muzički program koji se na glavnoj bini odvijao od 17 do 23 časa, a za koji su između ostalih pobrinuli i popularni DJ Slipi, DJ L@pi Bane i DJ Lapac.

U saradnji sa projektom “Svaka limenka se računa”, organizatori su posetioce podsetili na Svetski dan zaštite životne sredine koji se obeležava širom sveta 5. juna. Ispred jednog od poznatih tržnih centara, do nedelje je bila postavljena „Pikselata“, platno napravljeno od aluminijumskih limenki, koje su oslikali ulični umetnici. Takođe, promoteri su nosili rančeve u koje je bilo moguće odložiti iskorišćenu ambalažu od aluminijuma, čime su se poetioci dodatno pozvali da daju doprinos reciklaži, smanjenju otpada i zaštiti životne sredine.

Dorboj prodaji brze hrane i pića u prilog je išlo lepo vreme, kao i muzički program koji se na glavnoj bini odvijao od 17 do 23 časa, a za koji su se između ostalih pobrinuli i popularni DJ Slipi, DJ L@pi Bane i DJ Lapac.

Tagovi

Pročitajte još: