(FOTO) OBIŠLI SMO RADOVE U PARKU NA NOVOM BEOGRADU: „Lazaro Kardenas“ poprima svoj konačni izgled

RADOVI na uređenju novobeogradskog šetališta „Lazaro Kardenas“, koji su počeli 2. novembra prošle godine teku planiranom dinamikom, a posao u ovom delu bi prema ranije ugovorenim rokovima trebalo da bude završen do 31. maja.

NBGD vesti

Unutrašnjost parka polako poprima svoj konačni oblik, postavljene su metalne konstrukcije za razluičite sadržaje, drvene kućice za igru kao i betonske osnove za klupe, a po celoj površini parka posađena je i nova trava, a trenutno se završava i popločavanje celokupne površine parka predviđene za takvu vrstu podloge.

Radovi na izgradnji šetališta dužine 4,5 kilometara počeli su tokom 2019. u Bloku 45, koji je krajem godine kompletno uređen. Asfalt koji je dotrajao, a gde je to bilo moguće, zamenjen je zelenim površinama. Ovaj potez, inače godinama devastiran i uništen, dobio je novu pešačku stazu, rasvetu, sprave za rekreaciju, a proširenja uz šetalište postala su sportski tereni i dečja igrališta. Ukupno je sanirano 70.110 metara. Napravljeno je šest sportskih terena za basket, mali fudbal, odbojku, tenis, deo za stoni tenis, kao i teren za boćanje. Susedni Blok 44 novo ruho dobio je tokom prošle godine. Uređen je potez od Nehruove do Gandijeve ulice, na ukupnoj površini od 33.416 kvadratnih metara.

ULOŽENO 450 MILIONA

U DOSADAŠNjE radove na rekonstrukciji šetališta „Lazaro Kardenas“ uloženo je oko 450 miliona dinara. Za početak radova Vlada Srbije dala je oko 300 miliona, da bi Grad Beograd za rekonstrukciju Bloka 44 obezbedio dodatnik 150 miliona dinara.

 

Tagovi

Pročitajte još: