(FOTO) OD DANAS ARENA NA NOVOM BEOGRADU NOSI SVOJE IZVORNO IME

„Beogradska arena” od danas zvanično ponovo postaje „Beogradska arena”, vraćamo joj njeno izvorno ime, jer kao što sam u novembru i najavio, simboli grada Beograda više neće biti na prodaju dokle god se ja u ovom gradu budem nešto pitao, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić ispred „Beogradske arene” na Novom Beogradu, sa koje je počelo uklanjanje starog imena „Štark arena”.

– „Beogradska arena” i ova hala jedan su od simbola našeg grada, tu se održavaju najvažniji kulturni, sportski i svi drugi događaji i manifestacije. Od 2010. godine „Arena” je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je „Štark arena”. Danas je krenulo skidanje tog natpisa jer ugovor ističe i ja se nadam da se, bez obzira na to ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, ime „Beogradske arene” više neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole – rekao je Šapić.

Imena simbola grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju.

– Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, da ono što nam je važno ne bude na prodaju. Kao što „Zagreb arena” nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime „Knjaz Miloš arena”, a čak se ni reklama „Knjaz Miloš” ne može postaviti na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili. E, tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe, i da povedemo računa o našim simbolima. Zbog toga je od danas „Beogradska arena” ponovo „Beogradska arena” i nadam se da će tako ostati i u budućnosti – zaključio je Šapić.

Tagovi

Pročitajte još: