(FOTO) Održan Atletski miting novobeogradskih predškolaca

Deca iz 35 vrtića Novog Beograda, njih 420, danas je u Hali sportova „Ranko Žeravica“ učestvovalo u Mini atletskom mitingu i svi su dobili medalje za učešešće na ovom jedinstvenom i za većinu mališana prvom sportskom takmičenju.

Atletsko nadmetanje novobeogradskih predškolaca održano je u organizaciji Gradske opštine Novi Beograd, Predškolske ustanove „11. april“ i Atletskog kluba Novi Beograd.

Učesnike takmičenja, roditelje i vaspitače, pozdravili su Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd, Jelena Dubljević, direktorka PU „11. april“ i Emir Bekrić, naš proslavljeni atletičar, koji je naglasio da je i on novobeogradsko dete, a u sali je bila i njegova prva vaspitačica.

Iako su za organizatore i roditelje, koji su zdušno navijali sa tribina, nagrade bile u drugom planu, sveukupni pobednički pehar ponela su deca iz vrtića „Srna“. Pehar za drugo mesto, pripao je ekipi „Naša radost“, a za treće „Petliću“.

Deca su se takmičila u tri discipline. Svaka ekipa je imala 12 takmičara, pet dečaka – pet devojčica i dva rezervna igrača. U mini krosu pobedo je vrtić „Lastavica“, u mini sprintu s preponama deca iz „Čuperka“, a u disciplini skok udalj, ekipa vrtića „Čigra“.

Atletski miting najmlađih održava se 12 godina, a Novi Beograd se prvi put priključio kao jedan od organizatora.

-Ovo je prilika da decu koja ove godine kreću u školu, zainteresujemo za atletiku, da napravimo dan za uživanje i za njih i za njihove roditelje. Spremni smo da podržimo svaku dobru inicijativu i da učinimo da ova priredba postane tradicionalna – rekao je predsednik opštine Bojan Bovan.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn