(FOTO) ODRŽAN DEVETI MEMORIJALNI TURNIR U BOĆANjU U NOVOBEOGRADSKOM BLOKU 62

Članovi veća Gradske opštine Novi Beograd Stefan Mitevski i Stefan Lazarević prisustvovali su devetom memorijalnom turniru u boćanju u bloku 62. Turnir je organizovalo Udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“. Mitevski i Lazarević su poručili da će opština Novi Beograd nastaviti da podržava i organizuje inkluzivne događaje u sportu, a sve u cilju stvaranja mogućnosti da pojednici iz ranjivih grupa razviju potencijal u disciplinama ka kojima imaju interesovanja i u njima postignu uspehe. Učesnike je bodrio i gradski odbornik Nemanja Šaša.

Predsednik udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“ Momčilo Savić istakao je da ovakvi događaji veoma znače članovima i da svaki rezultat koji postignu je velika motivacija za sve osobe koji imaju određeni invaliditet.

Boćanje je popularna disciplina na Novom Beogradu, prevashodno kod starijih, međutim sve veći uspeh Novobeogradskog boćarskog kluba i mnogobrojne medalje, doprineli su da građani različite životne dobi, među kojima su i mladi, zainteresuju i krenu da treniraju boćanje.

Tagovi

Pročitajte još: