(FOTO) OPŠTINA NOVI BEOGRAD NAGRADILA 474 NAJBOLJIH UČENIKA

Gradska opština Novi Beograd i ove školske godine, delima klasične književnosti, nagradila je ukupno 474 najbolja novobeogradska učenika, od kojih 404 osnovca i 70 srednjoškolaca.Za dobre nastavne i sportske rezultate u osnovnoj školi nagrađena su 362 vukovaca, 21 učenik generacije i 21 sportista generacije, dok je među 70 srednjoškolaca, ove godine nagradu zaslužio 61 vukovac, 11 učenika generacije i osam sportista generacije.

U velikoj skupštinskoj sali, u utorak 26. juna, u prisustvu nastavnika i roditelja, nagrade najboljim đacima, uz čestitke i poruku da nastave vredno da uče i rade, uručila je zamenica predsednika opštine Jasmina Đorđević.Đaci generacije u osnovnim školama nagrađeni su kompletom dela Ive Andrića, dok su najbolji među najboljim srednjoškolcima, dobili „Zlatno runo“ Borislava Pekića.

Nosioci Vukove diplome u osnovnim školama dobili su „Hazardski rečnik“ Milorada Pavića, a vukovci srednjoškolci „Seobe“ Miloša Crnjanskog.

Delom „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, nagrađeni su sportisti generacije u osnovnim školama, dok su najbolji sportisti srednjoškolci dobili na poklon Orvelovu „Životinjsku farmu“.Svečanost je prigodnim programom uveličao hor učenika OŠ „Đuro Strugar“ koji je otpevao dve pesme; „Mali veliki ljudi“ i „ Ako te pitaju“, kao i vokalno-instrumentalna grupa „Zlatno zvonce“, koja se bavi humanitarnim radom.

Tagovi

Pročitajte još: