(FOTO) Opština Novi Beograd obezbedila nagrade za 744 đaka, dobitnika „Čitalačke značke“

Gradska opština Novi Beograd nagradila je i ove godine učenike osnovnih škola za ljubav prema čitanju, obezbedivši 744 knjige za đake nagrađene „Čitalačkom značkom“.

U konkurenciji za nagradu „Čitalačka značka“, kao simbolu ljubavi prema pisanoj reči i sticanju znanja, bilo je čak 2. 129 učenika, najviše u posledljih 58 godina, koliko se dodeljuje učenicima od drugog do osmog razreda.

Podeli priznanja Odeljenja biblioteke „Vuk Karadžić“ na Novom Beogradu, u prepunom amfitetaru Politehničke akademije, prisustvovao je i predsednik opštine Bojan Bovan.

Bovanu je uručena Zahvalnica Biblioteke „Vuk Karadžić“ za podršku jednoj od najlepših manifestacija u Beogradu i Republici Srbiji.

-Novi Beograd je ponosan kad ima ovako kreativnu, talentovanu u lepu decu. Čuli smo danas mnogo lepih poruka, a ja bih želeo da dogodine, u još većem prostoru, dosegnemo brojku od 1.000 nosilaca „Čitalačke značke“, koje će opština s radošću nagraditi – rekao je Bovan.

On je takođe iskazao divljenje prema deci za kreativnost prilikom vođenja „Čitalačkog dnevnika“ u kojima su đaci, puštajući mašti na volju, kroz crteže, opise i razne vrste kolaža, opisivali književna dela pročitana tokom godine.

– Želimo da se od naredne godine Opština Novi Beograd uključi i u nagrađivanje dece čiji su radovi ušli u uži izbor za „Čitalački dnevnik“ – rekao je Bovan.

U konkurenciji za nagradu „Čitalački dnevnik“ u uži izbor ušli su radovi 40 đaka a dodeljeno je pet specijalnih nagrada, takođe najviše do sada.

U ime Biblioteke „Vuk Karadžić“ Beograd, đacima, roditeljima, bibliotekarima i nastavnicima, obratio se i pomoćnik direktora te ustanove Marijan Marinković, porukom da čitanje pobuđuje radost, ljubav prema životinjama, uči nas da, kako je rekao, volimo i cvrčka i vuka i mrava, ali i da volimo druge ljude.

Zahvalsnost svima koji su doprineli da ova maifestacija Gradske biblioteke najduže traje baš na Novom Beogradu, u ime organizatora izrazila je i Smilja Todorćčević, načelnik Odeljenja biblioteke „Vuk Karadžić“ Novi Beograd.

Zahvalnice za podršku manifestaciji organizatori su dodelili i načelnici uprave GO Novi Beograd Oliveri Višnjić, zatim direktorki Centra za briigu o starima deci i osobama sa invaliditetom Milki Milovanović Minik kao i Ljiljani Kitanović iz Odeljenja za druđtvene delatnosti GO Novi Beograd.

Tagovi

Pročitajte još: