(FOTO) Opština Novi Beograd od sutra će biti pristupačnija za osobe sa oštećenim vidom i sluhom

U Gradskoj opštini Novi Beograd u sredu 22. maja u 10 časova, ispred šalter sale, biće postavnjena taktilna tabla, odnosno uređaj koji će olakšati dobijanje informacija i snalaženje slepih i slabovidih osoba u zgradi opštine, kao i auditivna petlja za osobe sa oštećenim sluhom.

Tabla sadrži međunarodno prepoznatljive simbole prostora unutar opštine, a podaci su u tablu uneti na Brajevom pismu i na srpskom jeziku. Put do ovog pomoćnog informacionog pulta obeležen je posebnom stazom.
Takođe, info-pult će dobiti auditivnu petlju, što znači da će biti posebno ozvučen, tako da će osobe sa oštećenim sluhom koje imaju slušni aparat, dobiti automatski prilagođenu jačinu zvuka za lakše sporazumevanje sa radnikom iza info-pulta.

Povodom unapređenja pristupačnosti usluga opštine Novi Beograd gluvim, nagluvim, slepim i slabovidim osobama, ispred zgrade opštine u 10 časova biće priređena kratka manifestacija „Naše ruke – naša reč 2024“.
Program je na javnom konkursu podržao Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda u 2024. godini, a u njemu će učestvovati osobe sa oštećenim vidom i sluhom, kao i đaci Osnovne škole „Nadežda Petrović“ sa Novog Beograda i škole „Jefimija“ iz Obrenovca.

Tagovi

Pročitajte još: